Det blir ikke lovpålagt å bruke redningsvester, men det er klart lurest. Ilustrasjonsfoto: Solveig Vikene / SCANPIX NB! Modellklarert
Det blir ikke lovpålagt å bruke redningsvester, men det er klart lurest. Ilustrasjonsfoto: Solveig Vikene / SCANPIX NB! Modellklarert

Det blir ikke påbudt med bruk av redningsvest

Et generelt påbud om bruk av flytevest i fritidsbåter kommer ikke til å bli innført nå. Det er klart etter at SV sier nei til Aps forslag. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SV reddet regjeringen fra et flytevestnederlag i Stortinget. Høyre takker med å støtte partiets forslag om å påby flytevest for barn.

Høyre gleder seg stort over SVs redningsoperasjon, som setter punktum for det som har vært omtalt som en thriller på Stortinget den siste uken.

– SV har med dette forslaget gitt et godt bidrag til å styrke sikkerheten til sjøs, sier Ove Bernt Trellevik, talsmann for maritim næring i Høyre.

Etter heftige diskusjoner internt, bestemte SV seg for å vende ryggen til tidligere regjeringspartner Arbeiderpartiets forslag om å påby bruk av redningsvest i alle fritidsbåter mindre enn 8 fot når båten er i bevegelse.

– Det er uhørt at Arbeiderpartiet ville foreslå at vanlige folks småbåter skulle være omfattet av forbudet, mens rikfolkenes storbåter skulle unntas, sier Trellevik.

Med et nei også fra Miljøpartiet De Grønnes ene representant, ble dermed et regjeringsnederlag avverget. Samtidig la SV fram sitt eget alternativt forslag, som blant annet påbyr bruk av flytevest når barn er i båten og ber regjeringen fremme tiltak for å styrke sikkerheten til sjøs.

 (NTB/TV 2)