Her er årets drømmehytte

Se sørlandshytta som sjarmerte juryen i senk. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En hvitmalt trehytte ved Paradisbukta på Sørlandet sjarmerte juryen i bladet Hytteliv da årets norske drømmehytte skulle kåres. 

– Da dette bidraget kom inn til konkurransen, så vi at det var en historie og en sjel der som vi bare måtte vite mer om, forteller redaktør i Hytteliv, Mette Karlsrud Stene-Johansen i torsdagens «God morgen Norge». 

Utenfor årets drømmehytte er en stor platting med spiseplass og fjordutsikt, innendørs preges hytta av duse farger, planter og hjemmekoselige hyttemøbler. For ti år siden bygget også hytteeierne et nytt båthus, med rom til både barn og barnebarn. 

Se video av årets drømmehytte ovenfor!

– Dette er drømmehytta!

For Tina Nyquist, har hytta betydd mye. Det var pappa Per Jahn Jørgensen som sammen med sin pappa bestemte seg for å bygge hytte for mange år siden etter å ha gått en fottur i området. 

– Dette er drømmehytta! Hver gang jeg kommer hit, senker jeg skuldrene. Jeg får en ro av å komme hit. Barna elsker å komme hit og det er ikke noe mas. Man kan bare nyte sommeren og slappe av, smiler Nyquist. 

INNVENDIG HYTTEKOS: Slik er det innenfor de fire veggene til årets drømmehytte: Foto: TV 2
INNVENDIG HYTTEKOS: Slik er det innenfor de fire veggene til årets drømmehytte: Foto: TV 2

Rev tyskerbrakke for å få materialer

Da hytta ble bygget i etterkrigstiden, var det vanskelig å få tak i materialer. Nyquists bestefar kjøpte derfor en tyskerbrakke som han rev opp. Materialene ble brukt til å lage reisverket til dagens hytte. 

Redaktør Stene-Johansen forteller at juryen har lagt stor vekt på at hytta har en historie, i tillegg til at de verdsetter at den er funksjonell.

– Man skjønte med en gang at dette ikke bare er et sted å vise fram, men et sted å være som også har en egen, personlig historie. 

VOKSTE OPP PÅ HYTTA: For Tina Nyquist, har familiehytta på Sørlandet betydd alt. Her er hun med pappa Per Jahn. Foto: TV 2
VOKSTE OPP PÅ HYTTA: For Tina Nyquist, har familiehytta på Sørlandet betydd alt. Her er hun med pappa Per Jahn. Foto: TV 2

Håpet på andreplass

Mens pappa Per er i Spania, har datteren Tina møtt opp i «God morgen Norge» for å motta blomster og diplom for prisen årets drømmehytte. Hun forteller lattermildt at faren ikke nødvendigvis setter like stor pris på seieren som resten av familien.

– Det er jo litt morsomt, for pappa er en sånn fyr som overhodet ikke bryr seg om titler og oppstyr. Da jeg sa at vi hadde vunnet, så sa han «åh Gud, jeg skulle ønske vi hadde kommet på andreplass, så hadde vi sluppet alt dette styret!». Men nå ler han jo og synes det er ganske festlig at alle får se hvor mye denne hytta betyr for familien, sier Nyquist.  

Se årets drømmehytte i «God morgen Norge»-innslaget øverst i artikkelen!