Bergensbanen stengt på ubestemt tid

Strekningen Bergen - Voss er stengt på ubestemt tid. Togpassasjerer må ta buss på strekningen.

BUSS FOR TOG: Passasjerer må ta buss fra Bergen til Voss på grunn av et tunneluhell onsdag. Foto: Bent Skjærstad/TV 2
BUSS FOR TOG: Passasjerer må ta buss fra Bergen til Voss på grunn av et tunneluhell onsdag. Foto: Bent Skjærstad/TV 2

Bergensbanen er stengt på ubestemt tid etter at kjøreledningen ble revet ned på to forskjellige steder av to ulike tog onsdag kveld og natt til torsdag. 

– Vi står overfor en langt mer omfattende jobb enn vi i utgangspunktet hadde grunn til å anta. Det gjør at det er stor usikkerhet om når feilene er ferdig utbedret og vi kan gjenåpne strekningen for ordinær trafikk, sier pressevakt Harry Korslund i Jernbaneverket til NTB.

Problemet startet da et tog rev ned kjøreledningen og ble stående bom fast i den drøyt åtte kilometer lange tunnelen Trollkona mellom Dale i Vaksdal og Bolstadøyri i Voss.

De 130 passasjerene i lokaltoget som kjørte seg fast, måtte bli om bord i toget i to timer.

Da toget skulle trekkes ut av tunnelen, oppsto flere skader.

– Det jobbes for fullt med å utbedre feilen i tunnelen som går nesten hele veien fra Dale til Bolstadøyri. I tillegg ble kjøreledningen revet av på en strekning på rundt 100 meter mellom Trengereid og Arna da toget skulle fraktes til Bergen, sier Korslund.

– Vi har foreløpig ikke full oversikt over skadeomfanget her og tilgangen på mannskaper og maskiner er noe redusert på grunn av den omfattende jobben lenger opp i dalen, legger han til.

Noen prognose for når Bergensbanen kan åpnes igjen, er torsdag formiddag helt i det blå, men mye kan tyde på at hele torsdagen går med til å reparere feilene. (TV 2©NTB)

Mer innhold fra TV 2