BUSS FOR TOG: Passasjerer må ta buss fra Bergen til Voss på grunn av et tunneluhell onsdag. Foto: Bent Skjærstad/TV 2
BUSS FOR TOG: Passasjerer må ta buss fra Bergen til Voss på grunn av et tunneluhell onsdag. Foto: Bent Skjærstad/TV 2

Bergensbanen stengt på ubestemt tid

Strekningen Bergen - Voss er stengt på ubestemt tid. Togpassasjerer må ta buss på strekningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bergensbanen er stengt på ubestemt tid etter at kjøreledningen ble revet ned på to forskjellige steder av to ulike tog onsdag kveld og natt til torsdag. 

– Vi står overfor en langt mer omfattende jobb enn vi i utgangspunktet hadde grunn til å anta. Det gjør at det er stor usikkerhet om når feilene er ferdig utbedret og vi kan gjenåpne strekningen for ordinær trafikk, sier pressevakt Harry Korslund i Jernbaneverket til NTB.

Problemet startet da et tog rev ned kjøreledningen og ble stående bom fast i den drøyt åtte kilometer lange tunnelen Trollkona mellom Dale i Vaksdal og Bolstadøyri i Voss.

De 130 passasjerene i lokaltoget som kjørte seg fast, måtte bli om bord i toget i to timer.

Da toget skulle trekkes ut av tunnelen, oppsto flere skader.

– Det jobbes for fullt med å utbedre feilen i tunnelen som går nesten hele veien fra Dale til Bolstadøyri. I tillegg ble kjøreledningen revet av på en strekning på rundt 100 meter mellom Trengereid og Arna da toget skulle fraktes til Bergen, sier Korslund.

– Vi har foreløpig ikke full oversikt over skadeomfanget her og tilgangen på mannskaper og maskiner er noe redusert på grunn av den omfattende jobben lenger opp i dalen, legger han til.

Noen prognose for når Bergensbanen kan åpnes igjen, er torsdag formiddag helt i det blå, men mye kan tyde på at hele torsdagen går med til å reparere feilene. (TV 2©NTB)