STORTRIVES I NORGE: Den ivorianske sprintstjernen Murielle Ahouré bor i Norge med norsk kjæreste, men sier det helt uaktuelt å skifte statsborgerskap. Her fotografert under tirsdagens jordbærselskap på Oslo Rådhus. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
STORTRIVES I NORGE: Den ivorianske sprintstjernen Murielle Ahouré bor i Norge med norsk kjæreste, men sier det helt uaktuelt å skifte statsborgerskap. Her fotografert under tirsdagens jordbærselskap på Oslo Rådhus. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Den afrikanske sprintstjernen elsker å bo i Norge

– Men jeg kommer aldri til å skifte statsborgerskap, smiler fjorårets doble VM-sølvvinner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bislett stadion (TV 2): Selv om norske utøverne ikke er i nærheten av å matche de beste kvinnelige sprinterne i verden for øyeblikket, er det likevel én stjerne som på sett og vis representerer Norge i verdenstoppen.

Det blir feil å kalle henne halvt norsk, men en god dose norsk er likevel fjorårets doble VM-sølvvinner Murielle Ahouré blitt. Den ivorianske sprinteren er nemlig forlovet med den norske manuellterapeuten Robert Skotheim, og har periodevis bodd og trent i Norge de siste to årene. 

– Norge føles som hjemme for meg nå. Absolutt! Bare det å være her, bo her, gå på butikken. Det er helt fantastisk. Her finner jeg roen, sier Ahouré til TV 2.

– Ingen sjanse for Norge

Men selv om 25-åringen har forelsket seg i sitt nye hjemland, kommer hun likevel ikke til å gjøre som den svensk-etiopiske 1500-meterstjernen Abeba Aregawi, som giftet seg med en svensk mann og ble svensk statsborger i 2012.

– Nei, nei, nei. Det er ikke aktuelt i det hele tatt. Jeg kommer aldri til å skifte statsborgerskap. Jeg skal kanskje gifte meg med en nordmann, men jeg er 100 prosent ivoriansk. Det er ingen sjanse for Norge der, sier Ahouré med et smil.

Hun kan likevel love én ting:

– Jeg skal bli værende i Norge. Jeg elsker det. Det var vanskelig i begynnelsen med kulden, men det ble en læringskurve for meg. Etterhvert ble jeg vant til det, og nå går det helt fint, forteller hun.

Og det er helt tydelig. For jenta - som kom som en komet under VM i Moskva i fjor med sølv både på 100 meter og 200 meter - deler spesielt mange bilder med norsk snø på sin Twitter- og Instagram-konto.

– Føler meg hjemme på Bislett

Ahouré fortalte til VG i fjor hvordan hun møtte sin norske kjæreste: Da han behandlet henne som manuellterapeut under Bislett Games i 2012. 

Onsdag løp hun nok en gang på Bislett, selv om det bare endte med 5. plass på 200 meteren med tiden 22,99.

Returen til det sagnomsuste stadionet - hvor Ahouré trener store deler av våren og sommeren -  var likevel positiv for henne. Slik det alltid er.

– Det var her jeg møtte Robert, så vi har alltid en liten markering og feirer det når vi kommer tilbake. Jeg føler meg hjemme her. Det er også hyggelig å løpe foran det norske publikumet, som jeg føler heier litt på meg, sier hun.

– En hvilesesong

At 200-metertiden ikke var sesongbeste - og åpenbart ikke hadde holdt til medalje i VM eller OL - gjorde ikke så mye. Denne sesongen er det nemlig ikke så viktig for Ahouré å spisse formen.

– Dette året er egentlig en slags hvilesesong for meg, ettersom det ikke er VM eller OL. Men i august er det Afrikamesterskapet. Da skal jeg være klar og gå for gull igjen, lover hun.

– Jeg har reist veldig mye frem og tilbake mellom USA og Norge den siste tiden, og har slitt litt med jet lag. Nå skal jeg likevel ha tre ukers ferie. Det ser jeg veldig frem til, legger hun til med et smil.