OPPGITT, MEN IKKE SKUFFET: Jaysuma Saidy Ndure innfridde ikke helt på 100 meter, men likte ikke å bli spurt om han var skuffet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
OPPGITT, MEN IKKE SKUFFET: Jaysuma Saidy Ndure innfridde ikke helt på 100 meter, men likte ikke å bli spurt om han var skuffet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Ndure oppgitt over pressespørsmål etter 5. plass

– Hvorfor er dere så opptatt av ordet «skuffet»?

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bislett stadion/Bergen (TV 2 Sporten): Jaysuma Saidy Ndure var på forhånd regnet som en av favorittene, men klarte ikke å hevde seg under onsdagens 100-meter.

Sprinteren ble til slutt bare nummer fem med tiden 10.19. Det er imidlertid årsbeste i Norge i korrekt vind, men likevel en liten nedtur etter det underkjente rekordløpet på 9,95 i Florø forrige helg.

Likte ikke pressespørsmål

Etter løpet ville likevel ikke Ndure høre snakk om ordet «skuffet».

På spørsmål fra TV 2 om han var nettopp skuffet etter at det ikke ble norsk rekord foran hjemmepublikumet i Oslo, svarte en oppgitt Ndure:

– Om jeg er skuffet? Hvorfor er dere så glad i det ordet, «skuffet»? Vil dere se at alle skal bli skuffet hele tiden, eller?

Så smiler han litt og ler sin karakteristiske latter.

– Nei, jeg er ikke skuffet. Dette er bare en dårlig dag på jobben. Det må man bare akseptere i blant. Kroppen fungerte bare ikke i dag. Det viser at jeg bare er et menneske, sier Ndure.

– Er ikke bekymret

«Jays» har likevel planer om å komme seg ned på 9,90-tallet igjen denne sesongen. Og at rekorden blir stående.

Onsdagens løp rokker ikke ved de planene.

– Jeg er ikke bekymret i det hele tatt. Jeg håper å få satt ny norsk rekord snart, sier han.

Før løpet var i hvert fall Ndure offensiv og optimist, da han spiste jordbær med en av friidrettshistoriens største: Carl Lewis.

Den levende legenden skrøt av Ndures 9,95-løp og la ikke skjul på at norsk-gambieren har det som skal til for å bli en internasjonal stjerne.

Ndure selv var likevel ikke så veldig overrasket over den uttalelsen.

– Dette er ikke noe nytt. Det er noe jeg visste for mange år siden. Alle visste dette. Hele verden visste det, sa Ndure til TV 2 og ler.

PS! Richard Thompson vant etter å ha blitt klokken inn til 10.02, foran Jimmy Vicaut, som endte på tiden 10.04.