Henrik Ingebrigtsen overbeviste med ny norsk rekord

– Dette er noe av det beste jeg har gjort, sier han etter sin solide «drømmemil».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bislett stadion/Bergen (TV 2 Sporten): Sandnes-buen Henrik Ingebrigtsen gikk offensivt ut og lovet ny norsk rekord på «drømmemila» under onsdagens Bislett Games. 

Og nordmannen innfridde til de grader. Etter en fremragende sisterunde kom Ingebrigtsen i mål på tiden 3.50,72 og norsk rekord.

Etter målgang feiret rogalendingen som om han hadde vunnet og fikk fortjent jubel fra nordmennene på tribunen. Det solide løpet holdt imidlertid ikke til bedre enn en fjerdeplass i konkurransen mot verdenseliten. 

– Et herlig løp
En strålende opplagt Ingebrigtsen var likevel strålende fornøyd med å sette ny norsk rekord på den krevende distansen.

– Det et herlig løp og jeg hadde en god følelse fra starten av. Jeg tenkte hele tiden at når den andre gruppen fikk en luke, så skulle jeg gjorde noe smart. Jeg lå bak og smatt forbi, sa Sandnes-gutten til TV 2 kort tid etter målgang.

– Jeg følte hele tiden at jeg hadde overskudd til å gjøre det jeg ville. Før sesongen hadde jeg en drøm om Diamond League-poeng, og nå var jeg ganske nære. Jeg er ganske høyt oppe der med en fjerdeplass, fortsatte han.

–Mer adrenalin enn blod i kroppen
– Du har god selvtillit om dagen?

– Ja, og det skader ikke. Men om dette var optimalt vet jeg ikke. Det er alltid småting å pirke på, sa han.

På pressekonferansen etter løpet la Ingebrigtsen ikke skjul på at han var svært fornøyd med egne prestasjoner.

– Dette er noe av det beste jeg har gjort. I hvert fall i juni. Dette lover bra for EM. Jeg var veldig gira og hadde mer adrenalin en blod i kroppen, gliste han.

– Jeg så klokka da jeg krysset mållinjen og visste det ville bli rekord. Det var herlig å kunne innfri på Bislett etter tre år med stang ut. Jeg overpresterte nesten litt, sier han.

– Følte meg litt desorientert

Ingebrigtsen spesialdistanse er 1500 meter, men rekordløpet på den engelske mila ga definitivt mersmak for å forsøke igjen.

Men forskjellen av å løpe drøyt 100 meter lenger enn vanlig er stor, skal vi tro han selv.

– Det blir en veldig spesiell øvelse. Jeg føler jeg er litt desorientert underveis. Når jeg har løpt en runde, så føles det ut som jeg er på feil plass. Men når det er 800 meter igjen, da går det greit, sier han.

– Man kan likevel ikke løpe den som en 1500 meter. Man må starte som på en 10 000 meter, så løpe som en 1500 meter. Det høres kanskje litt rart ut, men de hundre meterne har mye å si, forteller han.

– Ikke overrasket over at jeg gjør det bra

Det er likevel 1500 meter i EM i Zürich i august som er sesongens hovedmål for Ingebrigtsen. Der skal han forsvare EM-gullet fra 2012.

Onsdagens superløp på Bislett viser at Ingebrigtsen er på rett vei mot å finne EM-formen for alvor.

– Jeg kan ikke si at jeg er overrasket over at jeg gjør det så bra. Men det var likevel herlig å få vist hva jeg har inne. Det gjør at jeg kan senke skuldrene litt og fortsette å gjøre det jeg har planlagt. Jeg vet at det fungerer og jeg har nå fått de svarene jeg ønsker meg. Nå har jeg troen på at det programmet vi har planlagt er godt nok til å forsvare EM-gullet, sier han.

Og understreker:

– Jeg presterte i dag veldig nært det de beste i verden gjør. Ettersom jeg klarer å være så nærme de på et løp som dette, så vet jeg at jeg skal klare å sparke godt fra meg i EM også.

PS! Ayanleh Souleiman vant med tiden 3.49,49 foran Nick Willis, som endte på tiden 3.49,83. Homiyu Tesfaye plasserte seg på tredjeplass, etter å ha løpt inn til 3.49,86.