Andreas Thorkildsen endte på sisteplass

– Dette var søppel, sier han etter et skuffende Bislett Games.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bislett stadion/Bergen (TV 2 Sporten): Andreas Thorkildsen varslet før Bislett Games at formen var god, og at han satset på å hevde seg i toppen.

Slik gikk det imidlertid ikke. Thorkildsen endte helt på sisteplass i spydkonkurransen med et bestekast på 72.40 meter.

Den tidligere OL-vinneren kastet dødt i første. I det andre kastet landet spydet på 72.70 meter, før han røk ut fra de tre siste omgangene med sitt kast på 72.40 meter.

– Hadde lyst til å kjempe om seieren

En skuffet Thorkildsen ville først ikke snakke med pressen etter nedturen. Etter en stund kom han likevel med en forklaring på fiaskoen til et samlet pressekorps.

– Følelsen av å bare kaste 72 meter er søppel. Jeg var sulten og jævla lysten på å gå utpå her og levere kast på 85 meter og pluss og kjempe om seieren. Det er absolutt ikke dette her jeg har lyst til å holde på med, sier han.

At nedturen kom nettopp på hjemmebane i Oslo var ekstra vanskelig å ta inn over seg.

– Det er klart at det er noe spesielt med Bislett. Det gjør det ekstra bittert. Hadde dette vært et e-cupstevne i Tallinn, så hadde jeg ikke tenkt så mye på det. Jeg hadde lyst til å levere her foran hjemmepublikumet. Men så ender jeg opp med dette. Det er kjedelig, sukker Thorkildsen.

Og legger til:

– Det føltes veldig bra i oppvarmingen. Det var det som var så rart. Jeg hadde gode forhåpninger.

– Vanskelig å se hva jeg gjorde feil

Thorkildsens trener Åsmund Martinsen sa følgende til NRK rett etter at finaleplassen røk.

– Det er klart at det er veldig skuffende at det skulle ende slik. Han gjør noen feil jeg ikke har sett Andreas har gjort tidligere. Det må vi gå gjennom. Han holder ikke farten helt inn, og dette er noe vi må endre på fremover.

Thorkildsen selv vet ikke hva som gikk galt. 

– Jeg vet ikke helt hva jeg gjorde feil. Det er vanskelig for meg å se hva jeg selv gjør. Det er lettere for han (Martinsen). Det jeg følte var at jeg brukte for mye energi fra høyre til venstre. Da klarte jeg ikke å redde meg inn, forklarer han.

– Nå må vi bare se på kastene på video og studere det, sier Thorkildsen.

Andreas Thorkildsen vant OL-gull i spyd i Athen i 2004 og Beijing fire år senere, og er den eneste nordmannen med to OL-gull i friidrett. De siste sesongene har det likevel gått tråere for sørlendingen, og han har slitt både med skader og teknikken.

PS! Finske Tero Pitkämäki vant konkurransen med et bestekast på 84,18 meter.