IMPONERTE: Karsten Warholm gjorde sine saker bra på Bislett. Foto: Per Angell Berntsen, TV 2 Sporten.
IMPONERTE: Karsten Warholm gjorde sine saker bra på Bislett. Foto: Per Angell Berntsen, TV 2 Sporten.

Nytt superløp av stortalentet Karsten (18)

Karsten Warholm fortsetter å sette imponerende rekorder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

BISLETT (TV 2): I fjor ble han verdensmester i tikamp for juniorer, og er det desidert største talnetet i norsk friidrett på mange år. Forrige lørdag løp han seg under EM-kravet med sensasjonelle 46,20 på 400 meter. På Bislett senket han sin egen pers på 200 meter til 21,34, i 1,9 sekundmeter motvind.

– Det er helt fantastisk. Jeg hadde ikke trodd på pers etter den 400 meteren i helgen. Særlig ikke med den motvinden. Jeg er i flytsonen. Drømmen er å se 20-tallet snart. Kanskje til neste år, ler han.

Vil ikke velge
Som den nest raskeste nordmannen på 400 meter i historien, er det mange nå som mener han må spesialisere seg.

– Løper man 45 blank på 400 meter, er man i verdenstoppen, sier Johan Kaggestad.
Men Warholm har ingen planer om det.

– Jeg tenker veldig mye på det, men foreløpig er planen å satse på mesterskap i tikamp. Jeg vet jeg har greid A-kravet til EM på 400 meter, men er usikker på om jeg kommer til å delta. Jeg må se an formen i august etter at jeg har vært med på juniormesterskapene, sier han.

– Er det et vanskelig valg?

– Ja, rent psykologisk er det vanskelig. Det er utrolig givende å høre at folk har tro på meg. Samtidig tror jeg at allsidigheten er bra for meg, og gjør at jeg får framgang. I fjor hadde jeg enorm framgang på hekk. I år har framgangen kommet på 400 meter, mens hekkeløpingen har gått litt tråere. Så det er vanskelig å vite, sier han.

Tyrving-lekene
Til helgen fortsetter han sitt allsidige friidrettsliv.

– Jeg skal delta på Tyrvinglekene. Der blir det hundremeter, diskos, og et par andre ting som jeg håper å få dreisen på, ler han.