TRIO: Dommer
på planter og designhager, Darren Saines, programleder Eli Kari Gjengedal, og
dommer på vekstoppdrag Steven Stiberg Long, sammen med hunden sin Willoch. Foto: Espen Solli/TV 2
TRIO: Dommer på planter og designhager, Darren Saines, programleder Eli Kari Gjengedal, og dommer på vekstoppdrag Steven Stiberg Long, sammen med hunden sin Willoch. Foto: Espen Solli/TV 2

Eli Kari Gjengedal blir programleder på TV 2

 – Jeg synes det passet godt til min profil som værsjef å si ja til å lede «Norges Hagemester».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Eli Kari Gjengedal skal lede TV 2s nye realityserie «Norges Hagemester» som kommer på skjermen i 2015.

- Hageplanter og vekstoppdrag er helt avhengig av været for å bli en suksess. Derfor synes jeg det passet godt til min profil som værsjef i TV 2 å si ja til å lede «Norges Hagemester», sier Eli Kari stolt. 

Uten grønne fingre

Selv  omtaler hun seg selv med «de stiveste og minst grønne fingrene i verdensrommet.»

– Jeg dreper alt av vekster, til og med kaktusene mine er hule innvendig og jeg har plastblomster i bakhagen min. Så i likhet med mange andre nordmenn med hage, så håper jeg å få ny lærdom og bli en hagemester, sier Eli Kari.

Designer drømmehagen

I «Norges Hagemester» deltar 10 par, og felles for dem alle er en entusiastisk interesse for hagestell. De ti parene skal konkurrere i ulike vekst- og hagedesignoppdrag. To dommere skal bedømme ukesoppdragene og ett par blir stemt hjem hver uke. Til slutt står ett par igjen og kåres til «Norges Hagemester» 2015.

Programdirektør i TV 2 Jarle Nakken, håper at alle nybegynnere og viderekomne kan få gode tips.

PRISBELØNTE: Anleggsgartner Steven Stiberg Long og hagedesginer Darren Saines er dommere.
PRISBELØNTE: Anleggsgartner Steven Stiberg Long og hagedesginer Darren Saines er dommere.

– Omsetningen hos norske hagesenter går i taket, så det er helt klart både interesse og entusiasme rundt det å skape den perfekte hagen. Eli Kari gyver løs på dette prosjektet i kjent stil full av iver og med masse energi. Hun mener selv at hun ikke har grønne fingre, men med hennes nysgjerrighet tror jeg både hun og seerne både vil la seg inspirere og ikke minst få mange gode hagetips i løpet av serien, sier han.

Proffe dommere

Siden programlederen ikke har grønne fingre har dommerne i serien blitt valgt ut fra sin faglige ekspertise og erfaring.

Darren Saines er en anerkjent hagedesigner som har vunnet sølv i det prestisjefylte Chelsea Flower Show. Darren driver med design av hager på heltid, skriver hagebøker og utvikler produkter for hage og uteområde. Darren har designet hager for store kjendisnavn både i inn- og utland.

Steven Stiberg Long er anerkjent anleggsgartner og trepleier. Han er kjent fra programmet «Kjærlighetshagen» på NRK. 

Eli Kari Gjengedal startet 1. juni i år i sin nye jobb som værsjef på TV 2. «Norges Hagemester» blir Gjengedals første programlederjobb i TV 2.

Nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther har stor tro på TV 2s værsjef som programleder.

– Eli Kari er allerede godt i gang i jobben som sjef for våre værsendinger. Hage-programmet er avtalt for lenge siden og det er kjempeflott at vi har allsidige medarbeidere som kan brukes til veldig mye, tilføyer han.