– Er du NORSK??

Derfor reagerer Oscarnominerte Laura Dern så voldsomt når hun får vite at TV 2s reporter er fra Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den oscarnominerte skuespilleren Laura Dern (47) slår ut med armene da TV 2s reporter møter henne for å snakke om filmen «The Fault in Our Stars» som er blitt en enorm suksess i USA.

Ble oppdratt av norsk bestemor

– Er du norsk? Jammen, JEG er jo norsk, utbryter Dern entusiastisk.

Heller ikke skuespiller Sam Tremmell som også sitter i rommet har aldri hørt om Dern's norske aner.

VILD: Laura Dern i rollen som Lulu Fortune i filmen «Wild at Heart» fra 1990. Her med Nicolas Cage i rollen som Sailor Ripley. Foto: Stella Picture
VILD: Laura Dern i rollen som Lulu Fortune i filmen «Wild at Heart» fra 1990. Her med Nicolas Cage i rollen som Sailor Ripley. Foto: Stella Picture

– Hva? Er du fra Norge?

Det viser seg at Dern ble oppdratt av sin bestemor som var norsk.

– Hun oppdro meg fordi jeg hadde foreldre som var skuespillere og alltid var på reise. Men jeg har aldri vært i Norge og det synes jeg er flaut, forteller Dern til TV 2.

Hun forteller at hennes største drøm er å besøke sine norske slektninger i Norge.

Drømmer om Norge

– Min bestemor var fra Oslo og min største drøm er å komme på besøk, forteller hun.

Dern har opp gjennom årene spilt i flere Hollywood-klassikere som, «Jurassic Park», «Blue Velvet», og «Wild at Heart». I 1991 ble hun nominert for Oscar for sin prestasjon i filmen «Rambling Rose».

Spiller mor til kreftsyk datter 

Nå er hun aktuell i filmen «The Fault in Our Stars», basert på boken av John Green, der hun spiller moren til en kreftrammet tenåringsdatter som allerede innser at hun lever sitt siste kapittel i livet og som ufrivillig må være med i en kreft-støttegruppe. Men når hun møter den 17 år gamle Augustus Waters blir livet hennes snudd på hodet.

Ungdomsfilmen som er basert på John Greens roman er blitt en enorm suksess i USA og spilte inn nærmere 300 millioner kroner i åpningshelgen. 

Filmen har norgespremiere 13. juni.