BRÅK OM BANE: Den nye bybanen i Bergen går mellom Bergen sentrum og Nesttun, 9,8 km lenger sør. Den skal frakte 6,5 millioner passasjerer på årsbasis. FOTO: Marit Hommedal / SCANPIX
BRÅK OM BANE: Den nye bybanen i Bergen går mellom Bergen sentrum og Nesttun, 9,8 km lenger sør. Den skal frakte 6,5 millioner passasjerer på årsbasis. FOTO: Marit Hommedal / SCANPIX

Byrådskrise i Bergen avblåst

Høyres bystyregruppe har blitt enige etter et møte som varte i fire timer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En byrådskrise i Bergen er avblåst, etter at byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen fikk flertall for sitt alternativ for bybanen. 

Etter et fire timer langt møte i høyres bystyregruppe ble det enighet om hvilken trasé bybanen i Bergen skal velge gjennom Bergen sentrum.

– Vi ble enige om å gå for den innstillingen som komité for miljø og byutvikling ga til bystyret i går, og som er godt kjent i gruppen, sier Høyres gruppeleder Dag Skansen til TV 2. 

Bybanebråket dreier seg om hvilken trasé bybanen i Bergen skal velge gjennom Bergen sentrum. 

En avtale mellom Høyres gruppeleder Dag Skansen, Arbeiderpartiets gruppeleder Harald Schjelderup og leder for Bergen Frp, Eiler Macody Lund, ble presentert i går.

Den skal blant annet sikre at det aldri blir lagt bybane over historiske Bryggen.

En trasé over Bryggen har vært byrådets anbefaling, og løsningen som er faglig fundert etter utredninger. Men Høyre og Frp som selv er medlemmer av byrådet, gikk imot denne anbefalingen.

Filip Rygg fra Kristelig Folkeparti trakk seg som byutviklingsbyråd i Bergen i mai fordi han var uenig i løsningen for bybane som bystyret den gang gikk inn for.

– Jeg kan ikke gå god for et slikt vedtak, hvor vi som kommune risikerer å utsette bybanebyggingen med flere år, sa han den gang.

Byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen fra Høyre overtok ansvaret for byrådsavdeling for byutvikling, men truer nå med å trekke partiet ut av bystyret på grunn av uenighetene.

17. juni skal bystyret ta stilling til trasévalg for Bybanen fra Bergen sentrum til Åsane.

Saken oppdateres.