Se det sjokkerende frieriet fra talerstolen

Alle trodde ordførerkandidaten skulle takke for nominasjonen, men selv hadde han helt andre planer. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aina Elisabeth Nordnes Kristiansen (48) ante fred og ingen fare da samboeren sto på talerstolen for å takke for nominasjonen som APs ordførerkandidat i Narvik. 

–Han begynte talen med å takke for at jeg hadde holdt ut med han i denne perioden, så handlet talen plutselig mer og mer om oss to og helt på slutten så tenkte jeg «Gjør han det nå??»

Bestemte seg kvelden før

Rune Edvardsen (48) hadde nemlig planlagt å fri til sin samboer gjennom snart 10 år. 

– Jeg bestemte meg for å fri fra talerstolen kvelden før det skjedde. Da jeg kom lenger og lenger ut i talen var det så mange tanker i hodet samtidig som gjorde at jeg ble både forvirra, spent og følelsesladd. Jeg tenkte så mye på frieriet under talen også, ler Edvardsen. 

«Vil du gifte deg med meg?»

Etter en rekke lovord til sin samboer foran de fremmøtte i Folkets hus lente han seg nærmere mikrofonen og stilte det store spørmålet. 

– «Vil du gifte deg med meg?»

Aina som satt bakerst i lokalet brast i gråt.

NYFORLOVET: Rune Edvardsen og Aina Elisabeth Nordnes Kristiansen rett etter frieriet fra talerstolen. Foto: Ann-Kristin Hanssen/Fremover
NYFORLOVET: Rune Edvardsen og Aina Elisabeth Nordnes Kristiansen rett etter frieriet fra talerstolen. Foto: Ann-Kristin Hanssen/Fremover

– Det var en stor overraskelse! Han hadde jo øvd på talen foran meg i forkant, så jeg ble fullstendig overrumpla da det siste avsnittet jeg ikke kjente til kom, ler Aina. 

Ventet på et frieri

De to har vært et par i snart ti år og hun hadde sett frem til et frieri. 

– Jeg har selvfølgelig håpet en stund, men jeg trodde aldri han skulle gjøre det der, ler Aina.

49-åringen var likevel veldig fornøyd med frieriet og svarte «JA» høyt og tydelig i mikrofonen etter hun kysset sin kommende ektemann.

Begivenhetsrikt 2015

Det nyforlovede paret er enige om at de gifter seg i 2015. Brudgommen er spent på hvordan de skal kombinere giftermål og valgkamp. 

– Neste år fyller både Aina og jeg 50 år. I september er det kommunevalg og på toppen av det hele skal vi gifte oss. Bryllupet må bli før eller etter valgkampen tenker jeg. Det blir et begivenhetsrikt år, ler Rune.