IKKE RART AT DET GJORDE VONDT: Dette røntgenbildet viser saksen som ble gjenglemt da en bosnier ble mageoperert. Foto: Europics
IKKE RART AT DET GJORDE VONDT: Dette røntgenbildet viser saksen som ble gjenglemt da en bosnier ble mageoperert. Foto: Europics

Legene fikk sjokk da de så røntgenbildene av Alan (38)

Alen Papac (38) skjønte ikke hvorfor han hadde uutholdelige smerter i magen i elleve år. Nå går han til søksmål.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bosniske Alen Papac (38) krever oppreisning fra sykehuset Mostar Hospital etter at det ble oppdaget en saks inni magen hans. 

I 2003 ble Papac operert for magesår. Operasjonen gikk bra og han følte seg frisk og rask, men etter noen måneder begynte han å få store smerter i magen.

Kirurgen hadde glemt en 12 centimeter lang saks i magen hans, men det skulle ikke bli oppdaget før hele elleve år senere. 

Ekstreme smerter

– I mange år hadde jeg helt enorme smerter i magen. Jeg skjønner nå at det kommer av at jeg hadde en saks i magen, sier Papac til Austrian Times. 

– Til slutt var smerten såpass ekstrem, at jeg til slutt reiste tilbake til sykehuset. De fant en saks på røntgenbildet. 

Han sier at legen fikk sjokk da han så røntgenbildet, men at dette ikke var noe i forhold til hvordan han hadde det.

– Jeg sa det til dem - at de var kanskje i sjokk, men ikke like sjokkert som jeg ble da jeg skjønte at det var dette som var årsaken til alle problemene jeg har hatt de siste årene. 

I hui og hast ble Papac lagt på operasjonsbordet. Saksa ble fjernet, og 38-åringen krever nå oppreisning fra sykehuset.

– Men de har ikke engang sagt unnskyld for det som skjedde, sier han. 

Papac har gått rettens vei for å få oppreisning fra sykehuset, men påstår at de ikke har noen planer om å gi ham dette. Han sier at han derfor planlegger å gå til søksmål mot dem.

– Rettssaken holder fortsatt på, og vi kan derfor ikke kommentere saken, sier en talsmann for sykehuset til nettstedet.