FORKLARER: Etter mye usikkerhet de siste dagene - som en følge av at Stefan Strandberg nektet å spille mot Lillestrøm - har Rosenborg-stopperen nå klargjort for situasjonen i en pressemelding. Foto: SCANPIX
FORKLARER: Etter mye usikkerhet de siste dagene - som en følge av at Stefan Strandberg nektet å spille mot Lillestrøm - har Rosenborg-stopperen nå klargjort for situasjonen i en pressemelding. Foto: SCANPIX

Strandberg: – Jeg har absolutt ikke streiket

Her er Strandbergs versjon etter spillenekten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter flere dager med uvisshet tar Stefan Strandberg endelig bladet fra munnen. Det vakte voldsomt oppsikt da Strandberg nektet å spille mot Lillestrøm mandag, og nå forsøker 23-åringen å forklare situasjonen.

I en pressemelding forklarer Strandberg mandagens situasjon på følgende måte.

– Bakgrunnen for at dette har blitt en sak er dårlig kommunikasjon innad, og saken har beklageligvis blitt kommunisert til media uten å ha alle fakta på bordet. Jeg ga allerede beskjed på fredag morgen om at jeg ikke følte meg klar til å spille kamp på mandag.
Grunnen for konflikten med enkelte i Rosenborgs ledelse er en personalsak, og jeg er ikke ute etter å henge ut noen offentlig. Den utløsende faktoren til at jeg ikke følte meg klar til å spille kampen mot Lillestrøm ligger i personlige forhold i min nærmeste familie som ikke har noe med fotball å gjøre. Jeg hadde når som helst ofret ryktet mitt for å gi de pårørende ett minutt ekstra med den det gjelder, sier 23-åringen.

- Ikke en kontraktskonflikt

At Strandberg har vært lite fornøyd med Rosenborgs framgangsmåte i saken har vært tydelig. Det var i et direktesendt TV 2-intervju at Per Joar Hansen mandag kveld slapp bomben. I ettertid har Rosenborg beklaget måten det hele kom ut på.

– Jeg er glad for at RBK sin ledelse har kommet med gårdagens beklagelse. Ikke fordi jeg ønsker "å vinne" en krangel, men fordi det da lettere kan forstås av alle utenfor, sier Strandberg - og følger opp:

– Jeg vil rette denne pressemeldingen spesifikt til Rosenborg-supporterne. Det er dere jeg spiller for hver helg, og det er dere jeg bryr meg om at skal få et riktig bilde av saken. Derfor vil jeg si til dere at jeg absolutt ikke streiket og det er heller ikke var grunnet en kontraktskonflikt. Jeg er stolt av å ta på meg drakta hver eneste kamp og vil fortsatt være det i fremtiden.

Strandberg ber samtidig om at de fleste vurderer helheten i situasjonen før han korsfestes.

– Jeg vil også be media om å vise hensyn og å være forsiktig med å forhåndsdømme unge spillere uten å ha alle fakta på bordet, sier Strandberg.

I pressemelding skriver han ingenting om sin egen framtid. TV 2 vet at RBK-ledelsen har bestemt seg for å ikke la Strandberg spille flere kamper.

– Dette er min endelige kommentar i saken. Eventuelle vurderinger av håndtering og kommunikasjon vil etter avtale med alle parter gjøres internt, avslutter Strandberg.