ARBEIDSLEDIG PAPPA: Rickie Lamberts far er arbeidsledig når han kommer til Brasil for å se junior i aksjon for England. Foto: AFP PHOTO MLADEN ANTONOV
ARBEIDSLEDIG PAPPA: Rickie Lamberts far er arbeidsledig når han kommer til Brasil for å se junior i aksjon for England. Foto: AFP PHOTO MLADEN ANTONOV

VM-stjernes far fikk sparken etter å ha knust kaffeautomat

Faren til Rickie Lambert ble eskortert bort fra arbeidsplassen av sikkerhetsvakter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ray Lambert skal til Brasil for å se sønnen Rickie i aksjon for England.

Men når han reiser, gjør han det som arbeidsledig.

For 54-åringen ble i forrige uke sparket med umiddelbar virkning fra lagerjobben sin for kleskjeden Matalan.

«Grovt tilfelle av dårlig oppførsel»
Årsaken var at Lambert hadde knust dekselet på en kaffeautomat.

«Matalan bekrefter at en ansatt nylig ble avskjediget av selskapet etter en episode med et grovt tilfelle av dårlig oppførsel som førte til betydelig skade på selskapets eiendom. Matalan tar sitt ansvar som arbeidsgiver alvorlig og har handlet i tråd med selskapets disiplinære policy», skriver de i en pressemelding.

Sikkerhetsvakter geleidet Lambert bort fra lageret.

– En vits
Men ifølge en kollega er det hele en eneste stor farse.

– Det er en vits. Mange mennesker gir den maskinen en dytt når den ikke virker som den skal. Men å sparke ham for noe så uskyldig var patetisk. Ray har jobbet her siden lageret ble åpnet. Han hadde puttet penger på maskinen for å kjøpe kaffe, men koppen ble hengende fast i maskinen. Han gav den en liten dytt for å få den løs, men med et uhell så knuste glassveggen. Det var ikke gjort med ondskap. Den satt fast og han forsøkte å få den ut, sier en kollega til Liverpool Echo.

Lambert hadde jobbet for Matalan i ti år, og selv om sønnen Rickie er mangemillionær og kan forsørge foreldrene sine, så har senior alltid ønsket å stå på egne bein og være i jobb.