Varsler omkamp om arbeidsmiljøloven

LO-leder Gerd Kristiansen reagerer kraftig på at regjeringen vil legge fram en ny arbeidsmiljølov der det blir lettere å ansette folk på midlertidige kontrakter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arbeidsminister Robert Eriksson (H) må ruste seg til krig mot fagbevegelsen.

VIL ENDRE LOVEN: Arbeidsminister Robert Eriksson. FOTO: TV 2.
VIL ENDRE LOVEN: Arbeidsminister Robert Eriksson. FOTO: TV 2.

– Jeg sa til ham forrige mandag at jeg håpte han ikke slapp noen bombe i dag i arbeidslivspolitisk råd. Da flirte han og sa at det nytter ikke å komme på fisketur her, sier LO-leder Gerd Kristiansen til TV 2. 

Arbeidsministeren presenterte tirsdag forslag til ny arbeidsmiljølov. Han vil gjøre det langt lettere for arbeidsgivere å ansette folk på midlertidige kontrakter. Målet er at folk som i dag står utenfor arbeidslivet i større grad skal få prøve seg.

– Jeg tror det er veldig mange som i dag står uten jobb, som ikke får vist seg fram i arbeidslivet i det hele tatt. Som drømmer om å få en arena å vise seg fram på, som igjen kan være det som gjør at de får faste jobber i framtida, sier arbeidsministeren.

Gerd Kristiansen reagerer kraftig på forslaget.

– Vi vil ikke tilbake til løsarbeidersamfunnet, der arbeidsfolk står med lua i handa. Og det er det dette kommer til å legge opp til, slår Kristiansen fast. 

Sammen med Venstre har regjeringen flertall for ny arbeidsmiljølov. Men resten av opposisjonen lover omkamp.

– Høyre og Fremskrittspartiet prøver seg alltid med nye lover som skal styrke makten til kapitalister og arbeidsgivere i Norge, og som går ut over de som stiller svakest i arbeidsmarkedet, sier SV-leder Audun Lysbakken til TV 2, og fortsetter:

– Det jeg kan love er at så snart venstresiden får tilbake makten, så skal vi gjøre om på dette.