BEKLAGER BRÅKET: Stefan Strandberg nektet å spille mot LSK på grunn av kontraktstvist med Rosenborg. Nå beklager Rosenborg. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
BEKLAGER BRÅKET: Stefan Strandberg nektet å spille mot LSK på grunn av kontraktstvist med Rosenborg. Nå beklager Rosenborg. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Rosenborg beklager Strandberg-bråket

Rosenborg tar selvkritikk for måten de håndterte Stefan Strandberg-situasjonen før LSK-kampen på.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Foran mandagens oppgjør mot Lillestrøm opplyste RBK-trener Per Joar Hansen – direkte på TV 2 Zebra – at midtstopper Stefan Strandberg streiket, og ikke ville spille oppgjøret på Lerkendal.

– Det er en merkelig situasjon der han to timer før kampstart ga beskjed om at han nektet å spille kampen, fordi han mener han har en kontraktsmessig tvist med klubben, sa Rosenborg-trener Per Joar Hansen i intervjuet med TV 2 Zebra før kampen.

En annen versjon fra Strandberg
– Det kom veldig overraskende for det var ikke noen indikasjoner på det. Da har jeg opplevd også det i trenerkarrieren at en spiller streiker foran en viktig kamp, sukket «Perry» i det direktesendte intervjuet.

Strandberg på sin side hevdet at det lå private årsaker til grunn for at han ikke ville spille kampen.

– Helsemessige forhold i nær familie i tillegg til uenigheter rundt informasjonsflyt gjorde at jeg allerede på fredag ga klubben beskjed om at jeg antakelig ville ha problemer med å være godt nok mentalt forberedt på kampen, hevdet han overfor adressa.no via rådgiver Jan Ludvigsen.

– Beklager saken kom ut slik som den gjorde
Men nå har saken tatt en ny vri. I en pressemelding tirsdag kveld beklager Rosenborg måten klubben håndterte saken på.

– Rosenborg Ballklub har i en tid jobbet for å selge Stefan Strandberg til annen klubb. Dette har vært i tråd med Stefans eget ønske. Vi beklager at saken kom ut slik den gjorde etter Strandbergs beslutning mandag kveld om ikke å spille kampen mot Lillestrøm. Denne saken har medført mye negativ støy rundt spilleren og klubben, fastslår klubben, før de legger til:

– Og vi ønsker nå å fortsette jobben med å bidra til at han blir solgt. Vi har gitt klart uttrykk for hva som er vår oppfatning av hans beslutning om ikke å spille kampen mandag kveld. Stefan Strandberg er derfor ikke aktuell til kampen mot Start torsdag, skriver Rosenborg i pressemeldingen.

RBK hevder nå at klubben har skaffet seg bedre oversikt av saken.

– Vi vedgår at vi ble overrasket over Stefans beslutning mandag rett før kampstart, og ble følelsesstyrt i vår kommunikasjon utad rundt denne saken. Vi har nå jobbet med å skaffe oss full oversikt over saken. Rosenborg ønsker å ha spillere som vil spille for klubben og som vil utvikle seg hos oss. Når vi har spillere som ikke deler denne målsettingen fullt ut, må vi respektere dette og gjøre nødvendige grep, heter det i pressemeldingen fra Lerkendal.