MÅ PUNGE UT: Petter Northug må selv punge ut for skadene på bilen.  Politiet har bekreftet at Petter Northug er under etterforskning for brudd på veitrafikkloven. Både Northug, som har innrømmet promillekjøring, og passasjeren i bilen ble siktet da politiet pågrep dem etter bilulykken.  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
MÅ PUNGE UT: Petter Northug må selv punge ut for skadene på bilen.  Politiet har bekreftet at Petter Northug er under etterforskning for brudd på veitrafikkloven. Både Northug, som har innrømmet promillekjøring, og passasjeren i bilen ble siktet da politiet pågrep dem etter bilulykken. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Northug må punge ut for ulykkesbilen

Petter Northug må selv betale for skadene på sin Audi A7 etter å ha kjørt med promille.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsikringsselskapet vil ikke betale for luksusbilen som Petter Northug krasjet og totalvraket i mai, melder NRK.

Bilen, en Audi A7 fullspekket med ekstrautstyr, har en nybilspris på over én million kroner. 

Bilen totalvraket
Audi varsler nå at skistjernen selv må ta regningen for skadene, etter at skistjernen krasjet bilen etter å ha drukket alkohol natt til 5. mai.

Bilen endte som totalvrak. 

– Forsikringsselskapet vil ikke dekke en skade når den har skjedd med kjøring i påvirket tilstand. Da er det forsikringstaker, som er Petter Northug, som må dekke verdien, forklarer Marius Tegneby, som er kommunikasjonssjef i Audi, til NRK.

Bilen Northug kjørte var leaset gjennom sponsorkontrakten med Audi.

Den tyske bilprodusenten har foreløpig ikke tatt stilling til om de vil fortsette samarbeidet med Northug.

– Vi er fullstendig klar over at han ikke skal sitte bak rattet den nærmeste tiden, og det tar vi med i betraktningen videre, sier Tegneby.

Vegvesenets rapport levert
Adresseavisen skriver tirsdag at Vegvesenets ulykkesgruppe har levert sin rapport etter Petter Northugs promillekjøring på Byåsen i mai. Gruppen har gjort målinger på ulykkesstedet, og ifølge Adressa har de også beregnet hastigheten Northug hadde før ulykken. 

Politiets etterforskning nærmer seg dermed slutten.

– Vi har nå mottatt rapporten fra Vegvesenets ulykkesgruppe. Saken nærmer seg nå ferdig etterforsket, sier politiadvokat Monica Grøtte Estenstad ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Adressa.no.