– Ikke slik Thor Hushovd skal fremstå

Thor Hushovd ble frakjørt på den tredje etappen av Critérium du Dauphiné.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den tredje etappen av Critérium du Dauphiné skulle i utgangspunktet ikke være en stor utfordring for BMCs Thor Hushovd.

«Oksen fra Grimstad» deltar i det franske rittet for å vise seg frem før Tour de France starter 5. juli.

Frakjørt i siste bakke
Men 36-åringen viste at han for øyeblikket er langt unna den formen som kreves for å sykle prestisjerittet Tour de France. Han endte til slutt helt nede på en 162. plass - tredje sist av samtlige som deltok på den tredje etappen.

En tydelig sliten Hushovd måtte slippe opp den siste bakken, og ble rett og slett frakjørt av konkurrentene.

Det bekymret TV 2-ekspert Mads Kaggestad.

– Det var litt for tungt, og ikke slik vi hadde håpet å se Hushovd. Dette var ikke bra. Han var sliten og var en av de første som falt av i den siste 2. kategori-stigningen, sukket Kaggestad.

– Det er ikke slik Hushovd skal fremstå. Han skal sitte kontrollert i feltet i denne bakken når tempoet er slik det er, og uten press, poengterte kommentatoren.

– Ser stygt ut
Kaggestad tviler på at Hushovd blir blant de ni BMC-rytterne som får sykle Tour de France.

– Dette er ikke noe bra med tanke på Tour de France, dessverre, sa Kaggestad i TV 2s direktesending om den tidligere lagkameraten i Crédit Agricole.

Etter etappen, som Hushovd til slutt endte helt nede på 162. plass på, var Kaggestad enda tydeligere.

– Det var et trist og vondt å se. Nå ser det dårlig ut med tanke på Tour de France. Det var ikke dette BMC ønsket å se. Med slik sykling kvalifiserer ikke Thor seg til Tour de France. BMC ønsker ikke å se en rytter som er den første som faller av. I BMC er de veldig opptatt negative signaler, fastslo han.

– At han detter av når det ikke sykles spesielt fort eller hardt, tyder på at han enten er i for dårlig form og ingenting fungerer, eller så er han syk. Jeg tror ikke vi får se Hushovd i Tour de France. Skal han ha sjansen må han heve seg betraktelig med tanke på det vi så av ham i dag, mente han.

– Kan Hushovd ha syklet sitt siste Tour de France noensinne? 

– Det kommer helt an på om han fortsetter å sykle. Velger Thor å fortsette så tror jeg at det er sunt for ham med et lagskifte. Det kan motivere ham og tenne en gnist i ham. Og i så fall så kan han komme tilbake i Tour de France. Men i år så er jeg veldig skeptisk til at han kommer med, dessverre, svarte sykkeleksperten.

Nesten 17 minutter bak vinneren
Tyskeren Niklas Arndt (Giant-Shimano) vant tirsdagens tredje etappe foran Kris Boeckmans (Lotto-Belisol) etter målfoto. 

Reinardt Janse Van Rensburg (Giant-Shimano) kapret tredjeplassen.

Thor Hushovd kom på 162. plass, 16 minutter og 48 sekunder bak vinneren. Det var tredje sist av samtlige som deltok på den tredje etappen.