Denne Zidane-hyllesten går verden rundt

Det australske bandets musikkvideo er sett av en halv million på et par uker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se musikkvideoen øverst i saken.

29.mai lastet det australske bandet Vaudeville Smash opp sin nyeste musikkvideo på YouTube.

I skrivende stund er videoen sett nærmere en halv million ganger, og de aller fleste av dem er nok fotballfans som venter på VM

Sangen har nemlig tittelen Zinedine Zidane, og fungerer som en hyllest til den franske stjernespilleren samt fotballen som helhet.

– Vi elsker Zidane, men til sjuende og siste er sangen en feiring av fotball, sier vokalist Marc Lucchesi i en pressemelding.

ORIGINALEN: Zinedine Zidane skaller til Marco Materazzi under VM i 2006. FOTO: AFP PHOTO / LCI
ORIGINALEN: Zinedine Zidane skaller til Marco Materazzi under VM i 2006. FOTO: AFP PHOTO / LCI

Musikkvideoen viser fire personer som tar på seg Zidane-masker og deretter inntar en butikk hvor de trikser og leker seg med ulike varer som om det skulle være fotballer.

AUSTRALIAS ALSAKER: Les Murray bidrar på sangen til Vaudeville Smash. FOTO: SBS.
AUSTRALIAS ALSAKER: Les Murray bidrar på sangen til Vaudeville Smash. FOTO: SBS.

Lucchesi selv spiller rollen som butikkmedarbeider, mens bror og bassist i bandet, Dan, spiller sikkerhetsvakten som blir skallet ned av Zidane - en klar referanse til den franske stjernespillerens nedskalling av Marco Materazzi under VM i 2006.

Bandet har fått med seg Australias svar på Øyvind Alsaker, fotballkommentatoren Les Murray, for å sette prikken over ien på sangen.

Murray rapper og rimer navnene til kjente fotballspillere, og alle fra Cristiano Ronaldo til Pelé får sin fortjente plass. Sangens budskap er imidlertid at ingen kan måle seg med «Zizou».

– Jeg var i et rockeband i seks år på 60- og 70-tallet, men vi fikk aldri en hit, så dette kan være min store sjanse. Jeg trodde aldri jeg ville si disse navnene rytmisk. Heldigvis har min bakgrunn som rockemusiker gitt meg en viss sans for timing, sier Les Murray.

Han innrømmer at han i utgangspunktet var skeptisk.

– Jeg har hørt mange fotballsanger tidligere, og de fleste av dem floppet. Jeg syns Zinedine Zidane var en fantastisk sang. Det er den beste VM-sangen jeg har hørt, sier Murray til The Age.

AUSTRALSK KVINTETT: Vaudeville Smash. FOTO: vaudevillesmash.com
AUSTRALSK KVINTETT: Vaudeville Smash. FOTO: vaudevillesmash.com

– Bandet tok kontakt med meg og sa at jeg bare måtte si en masse navn. Da jeg kom til studio innså jeg at det måtte bli gjort til en viss rytme.

Sangen er også tilgjengelig på iTunes og diverse strømmetjenester, og nå er håpet at Les Murray skal opptre med bandet på senen.

Bandet, som består av brødrende Marc, Dan og Luca Lucchesi i tillegg til to kamerater, er store fotballsupportere. Australia er kanskje ikke først og fremst kjent for det, men blant personer av italiensk herkomst står fotball sterkere.