OMKOM: Marlene Charlotte Mork omkom i flyulykken i Florida mandag. Hun var instruktør ved flyskolen hun jobbet for. FOTO: Privat
OMKOM: Marlene Charlotte Mork omkom i flyulykken i Florida mandag. Hun var instruktør ved flyskolen hun jobbet for. FOTO: Privat

Marlene (22) omkom i flyulykke i Florida

Ulykken skjedde like etter takeoff fra Daytona Beach internasjonale flyplass.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En 22 år gammel kvinne fra Steinkjer i Nord-Trøndelag omkom i en flyulykke i Florida i USA sent mandag kveld.

– Kvinnens familie er varslet om dødsfallet og får nå oppfølging av kommunens kriseteam, sier lensmann Snorre Haugdahl i Steinkjer til TV 2.

22-åringen jobbet som instruktør ved flyskolen Phoenix East Aviation som har mange norske studenter.

Ifølge VG omkom også en student som var med i flyet. Studenten skal være brasiliansk statsborger, men dette er ikke bekreftet.

UD bekrefter

– En norsk instruktør omkom i flyet som gikk ned i går kveld, opplyser Thor Alvik, daglig leder ved Luftfartsskolen, til VG.

Også det norske utenriksdepartementet har blitt informert om ulykken.

– Vi kan bekrefte at en norsk statsborger er omkommet i en småflyulykke ved Daytona Beach i USA. De pårørende er varslet om ulykken, og vi tilbyr konsulær bistand, sier pressevakt i Utenriksdepartementet, Astrid Sehl til TV 2.

Andre dødsulykke på få år

Flyskolen Phoenix East Aviation har samarbeid med Luftfartsskolen i Oslo og har derfor mange norske studenter som tar deler av utdanningen i Florida.

I 2011 omkom to nordmenn på 28 og 22 år da et fly fra samme skole styrtet i havet utenfor New Smyrna Beach i Volusia i Florida.