Her er oppskriftene fra «Norges Grillmester»-finalistene

Grillspyd med grønnsaker og grillet frukt- og krydderkake.

De fire finalistene i «Norges grillmester» er alle enige om en ting, den største utfordringen i konkurransen har vært tiden.

– Det har vært en berg- og dalbane hvor vi har fått testet ut ting vi aldri har testet før, forteller Marius Eriksen og legger til; men den største utfordringen har helt klart vært tid. Å få tid til å rekke alt på den lillle tiden vi har.

Og det er finaleparet Johnny og Jeanette Krosby enige i.

– Tiden har vært det største problemet, samt at vi ikke har kunnet bruke oppskrifter. Vi er ikke kokker, men vi har hengt med så godt vi kan, sier Johnny Krosby, som er far til Jeanette.

Hvem som går av med seieren som «Norges Grillmester» ser du på TV 2 i kveld kl. 21.40.

Oppskrifter

Her er oppskriftene fra de fire finalistene gjestet God morgen Norge i dag. 

Grillspyd:
750 g like deler ytrefilet av svin og storfe
Olje, salt og pepper
Grønnsaker, feks:paprika, squash, aubergine..
Nypotet
Kryddersmør
Yoghurt
Limesaft
Sukker
Barbequesaus:
Heinz ketchup
Brunt sukker
Kaffe
Tabasco saus

Slik gjør du:

Hovedrett
Team Jeanett Krosby og Johnny Krosby

Grillspyd med kjøtt og grønnsaker:

Kjøtt:
Del opp kjøttet i ca 2 ½ x 2 ½ cm terninger, tre på grillspyd (ikke for tett). Pensle med olje, dryss med salt og pepper og legg på varm grill. Press over sitronsaft ved servering.

Grønnsaker:
Del grønnsaker; for eksempel paprika (div farger), squash og aubergine i biter. Tre på grillspyd, pensle med olje og dryss med salt og pepper. Legg på varm grill.

Server med grillet potet, kryddersmør og dressing av yoghurt smakt til med limesaft, litt salt, grovmalt pepper og ørlite sukker.

Barbequesaus:
Heinz ketchup smakes til med brunt sukker, kaffe og Tabasco saus.

Dessert

Team Marius Eriksen og Jan Ivar Nykvist

Krydderkake
Kryddersukkerlake:
2 dl vann
11/2 dl brunt sukker
Stjerneanis
Grønne kardemomme kjerner
Vaniljestang
Frukt, feks: ferske nektariner, fersken, faste pærer..
Sitron

Slik gjør du

Kryddersukkerlake:
Kokes opp med stjerneanis, grønne kardemomme kjerner og splittet vaniljestang.

Del frukt i biter/skiver, for eksempel ferske nektariner, fersken og faste pærer, og grill til de er lett gylne.
Del en sitron i to og grill snittflaten til den er gylden.

Krydderkake i tykke skiver grilles, dynkes med krydret sukkerlake og anrettes med grillet frukt.