Mobbeofferet har ofte vært den som har måttet bytte skole hvis mobbingen har blitt for ille. Nå skal det bli tydeligere at mobberen er den som skal flyttes. Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / SCANPIX
NB! Modellklarert
Mobbeofferet har ofte vært den som har måttet bytte skole hvis mobbingen har blitt for ille. Nå skal det bli tydeligere at mobberen er den som skal flyttes. Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / SCANPIX NB! Modellklarert

Mobberne skal måtte bytte skole

Regjeringen foreslår lovendring slik at elever som mobber andre kan flyttes til en annen skole.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er allerede adgang for en skole å flytte mobbere, men dette står ikke eksplisitt i loven slik den er i dag.

Nå ønsker kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen å presisere dette i lovteksten. 

– For at det skal være klart at den som mobber i visse tilfeller kan flyttes til en annen skole, og for å unngå at mobbeofferet blir nødt til å bytte skole, foreslår vi at adgangen til å flytte mobberen fremgår direkte i loven, sier Røe Isaksen i en pressemelding. 

– I regjeringsplattformen slår vi fast at det er mobberen som må bytte skole i mobbesaker der skolebytte er eneste løsning.

Det har vært ulik praksis i tilknytning til om og hvordan mobberen kan flyttes i vanskelige mobbesaker. Regjeringen ønsker å presisere at det er eleven som mobber som skal bytte skole, og ikke mobbeofferet i de tilfellene der slike virkemidler er nødvendige.

Forslag om å endre loven er nå sendt på høring, melder Kunnskapsdepartementet.