STÅR OVER TOUR DE FRANCE: Robert Gesink sykler Polen rundt i sommer. Lars Petter Nordhaug kan fortsatt få Tour-billett. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
STÅR OVER TOUR DE FRANCE: Robert Gesink sykler Polen rundt i sommer. Lars Petter Nordhaug kan fortsatt få Tour-billett. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Nordhaug-kaptein dropper Tour de France 

Tour de France kommer for fort for Robert Gesink.

Belkin-kaptein Robert Gesink kommer ikke til å delta i årets Tour de France. Det bekrefter det nederlandske laget på sin hjemmeside. Gesink har slitt med hjerterytmeforstyrrelser, noe han ble operert for 6. mai.

Gesink er tilbake i trening og har vært på høydeopphold i Sierra Nevada, men i samråd med lagledelsen er det bestemt at han står over Tour de France.

– Jeg er glad for å legge denne usikre perioden bak meg. Å delta i Tour de France var en mulighet, men realiteten er at perioden både før og etter inngrepet har vært tøff, sier Gesink.

Han skal i stedet kjøre Polen rundt og Vuelta a España.

Gesinks Tour-forfall øker mulighetene til Lars Petter Nordhaug, selv om Johan Kaggestad uansett ikke hadde tro på at Gesink ville sykle Tour de France.

– Men det er en mindre i bruttotroppen som er aktuell. Matematisk øker det sjansen til Nordhaug, sier Kaggestad.

Han er fortsatt svært usikker på om Nøtterøy-karen kommer seg med i Tour-troppen til Belkin. 

– Det var betenkelig at Lars Petter ikke var med på høydeoppholdet Sierra Nevada. Han må kjøre bra i Criterium du Dauphiné om han vil ha en plass, sier Kaggestad. 

Foruten Tour de France-kaptein Bauke Mollema og Gesink deltok Stef Clement, Steven Kruijswijk og Tom Leezer på høydeoppholdet.