KAOTISK: Supporterne skriker på avgangene til Per Joar Hansen og Erik Hoftun - og nå vil RBK selv trolig kvitte seg med Stefan Strandberg. Det er sjelden en rolig dag på Lerkendal-brakka om dagen. Foto: SCANPIX
KAOTISK: Supporterne skriker på avgangene til Per Joar Hansen og Erik Hoftun - og nå vil RBK selv trolig kvitte seg med Stefan Strandberg. Det er sjelden en rolig dag på Lerkendal-brakka om dagen. Foto: SCANPIX

Kjernen: – Framstår som en klubb det bare er rot i

Nå krever Rosenborg-supporterne snarlig forklaring fra Strandberg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stefan Strandbergs spillenekt i gårsdagens kamp mot Lillestrøm overskygget det faktum at Rosenborg sikret seg en etterlengtet seier.

Strandberg trente for seg selv og deltok ikke på dagens RBK-trening. Det opplyser trener Per Joar Hansen.

– Men utover det har jeg ingen kommentar til Stefan Strandberg-saken.

KOM MED SØDERLUND: Stefan Strandberg trente ikke sammen med RBK-laget, men ankom sammen med Søderlund.
KOM MED SØDERLUND: Stefan Strandberg trente ikke sammen med RBK-laget, men ankom sammen med Søderlund.

– Er han velkommen tilbake?

– Jeg har ingen kommentar til det, sier Hansen.

Heller ikke Strandberg ønsket å snakke om gårsdagens episode. 

Dagen derpå sliter supporterne fortsatt med å forstå hva som faktisk skjedde i kulissene i forkant av kampen.

Det håper RBK-supporterne at Strandberg vil revurdere. 

– Jeg sitter fortsatt igjen med mange spørsmål som jeg ønsker svar på. Dersom Rosenborgs versjon stemmer, er det liten tvil om at det er helt greit at Stefan Strandberg har spilt sin siste kamp for klubben. Men dersom hans versjon stemmer, bør han gå ut snarest og fortelle mer. For jeg ble ikke veldig klok på det han kom med i går, sier Kjernen-talsmann Kenneth Kjelsnes.

Heller ikke Rosenborg ønsker å uttale seg om Strandberg-saken i dag. Det bekrefter organisasjonssjef Trond Alstad overfor TV 2. 

Overfor Adressa uttalte Strandberg i går at streiken mot Lillestrøm i hovedsak skyldtes to ting: For det første helsemessige forhold i nær familie, og for det andre dårlig informasjonsflyt fra Rosenborgs side.

– Å bruke dårlig informasjonsflyt som en årsak blir for dårlig, men dersom Stefan Strandberg har en bedre versjon, må han gå ut og fortelle det for å få forståelse fra supporterne, sier Kjelsnes.

– Bare rot i klubben
Uavhengig av hva som er rett eller galt mener han situasjonen framstår som særdeles merkelig sett utenifra. Strandberg-saken kommer i kjølvannet av en rekke utenomsportslige saker inn mot Rosenborg i det siste.

– Akkurat nå virker det som om det bare er rot i Rosenborg. Det er selvfølgelig ikke bra med en slik sak til, sier Kjelsnes.

Nå håper han klubben setter seg ned med Strandberg snarest mulig og blir enig om en felles framgangsmåte.

– Nå bør partene snakke sammen snarest mulig. Det er eneste utvei, mener Kjelsnes.

– Skyldes det trenermisnøye?
Han er naturlig nok mest opptatt av Stefan Strandbergs versjon. Uavhengig av rett eller galt, er det et kjent faktum at Strandberg ønsker seg vekk fra Rosenborg.

– Normalt sett er det mange som ønsker seg vekk fra Rosenborg fordi de har større ambisjoner. Det er for så vidt normalt. Men i denne saken blir jeg jo litt ekstra spent, sier Kenneth Kjelsnes.

I Trondheim har det i lengre tid vært uro. Avgangene til sportslig leder Erik Hoftun og trener Per Joar Hansen har blitt krevd.

– Stefan Strandberg har vært en av spillerne som har uttalt seg mest kritisk. Jeg må innrømme at jeg stiller meg spørsmål om dette har en sammenheng med gårsdagens situasjon. Jeg håper Strandberg selv kommer på banen snarest mulig, gjentar Kjernen-lederen.