NYTTÅRSFEIRING: Kronprinsesse Victoria og Prinsesse Madeleine under nyttårsfeiringen på Det kongelige slott i 2000. Foto: Anders Wiklund / Scanpix
NYTTÅRSFEIRING: Kronprinsesse Victoria og Prinsesse Madeleine under nyttårsfeiringen på Det kongelige slott i 2000. Foto: Anders Wiklund / Scanpix

Se bildene av Prinsesse Madeleine sin forvandling 

I dag fyller prinsessen 32 år og den nybakte moren stråler som aldri før.

Det har vært en begivelsesrik pinse for den svenske kongefamilien.

Bare to dager etter prinsesse Leonores dåp er det grunn til å feire igjen når den stolte moren fyller 32 år.  

– I fjor kunne hun ikke feire dagen slik hun pleier fordi hun og Chris var dratt på bryllupsreise. Hun tar kanskje feiringen litt igjen i år. Dagen vil etter det jeg forstår bli feiret privat med familie og venner hjemme i Stockholm, sier TV 2s kongeekspert Kjell Arne Totland.

Hektisk uke for den lille familien

Den lille familien har hatt et travelt program etter at de kom til Stockholm for en uke siden.

– Først skulle de flytte inn i sin nye seks roms leilighet i Hovstallet og ha storinnrykk av familie og venner som ville se lille Leonore, sier Totland.   

Deretter fikk Prinsesse Madeleine, Chris O'Neill og Prinsesse Leonore gleden av å åpne dørene til «åpent slott» på det kongelige slott i Stockholm under feiringen av Sveriges nasjonaldag, 6. juni.  

– Kong Carl Gustaf hadde gitt dem æren av å åpne slottsdørene for årets sommersesong. De to overasket alle da de kom ut med datteren på armen i en miniutgave av Sveriges nasjonaldrakt, sier Totland.

Prinsessen strålte av lykke

Kun to dager senere var det nok en gang grunn til å feire, da Prinsesse Leonore ble døpt i Drottningholms slottskyrka.

– Madeleine har allerede fått det hun ønsket seg aller mest, datteren Leonore. Jeg tror aldri jeg har sett Madeleine så lykkelig som under dåpen på søndag, sier Totland.

Kongeeksperten legger til at det nok likevel venter en liten oppmerksomhet fra ektemannen Chris O'Neill.  

– Det vanker sikkert en liten smykkegave fra ektemannen, avslutter Totland.