Zucca til TV 2: –Nå må vi vinne fire kamper på rad

Mats Zuccarello Aasen innser at Stanley Cup-drømmen er i ferd med å knuses etter nattens 0-3-tap for Los Angeles Kings.

Madison Square Garden (TV 2): Med sluttresultatet New York Rangers - Los Angeles Kings 0-3 i nattens tredje finalekamp i Stanley Cup har Kings pokalen så langt nede i lomma som det er mulig å få den.

Favorittene står nå med tre strake seire, og det må et under til for at Rangers skal snu serien med fire gevinster på rappen.

SLITEN: Zucca var blant de mest ettertraktede i garderoben etter kampen mot Los Angeles Kings. Foto:  Jonas Bergh-Johnsen / TV 2
SLITEN: Zucca var blant de mest ettertraktede i garderoben etter kampen mot Los Angeles Kings. Foto:  Jonas Bergh-Johnsen / TV 2

– Vi må vinne fire på rad, enkelt og greit. Vi må ha troen på det i hvert fall. Det er vanskelig å si så mye egentlig. Jeg føler vi spiller bra. Dette er frustrerende, sier Zuccarello Aasen til TV 2.

Det er dyster stemning i Rangers-garderoben etter tapet. De fleste innser at slaget trolig er tapt; det blir ingen reprise av suksessen fra 1994 - sist Rangers vant Stanley Cup.

– Det er klart de er gode, men jeg føler ikke at de er noe bedre enn oss. De får noen "lucky bounces", og vi har ikke marginene på vår side i dag, sier Zuccarello.

Vertene presset på og hadde tidvis et voldsomt trykk mot Kings-buret, men målvakt Jonathan Quick stod en prikkfri kamp og ryddet unna det som kom.

– Jeg føler vi spiller bra, treffer stolper og har store sjanser. De har 13 skudd på mål, og dessverre scorer de flere enn oss. Vi er et bedre lag og taper 0-3, sier Zuccarello.

I de to første kampene i Staples Center hadde Los Angeles Kings marginene med seg. Da avgjorde Kings i overtid uten å ha ledet et eneste sekund gjennom ordinær tid.

I nattens oppgjør bølget første periode fram og tilbake, men Kings scoret først ved Jeff Carter. Da gjenstod det marginale 0,7 sekunder av de første 20 minuttene.

Om egen innsats sier Zuccarello:

– Nei, jeg prøver å gjøre mitt beste, men det hjelper ikke det når vi taper hockeykamper. Det er surt nå. Det er vanskelig å prate om de kampene her. Jeg føler vi er det beste laget, men taper kampene.

Rangers fikk en verst tenkelig åpning på midtperioden med to utvisninger. Jake Muzzin utnyttet overtallet og økte til 2-0 etter drøyt fire minutter.

Mot slutten av perioden kontret Mike Richards inn 3-0. Selv om Rangers hadde flest skudd mot mål, deriblant flest fra banens eneste nordmann, hadde Quick en eksepsjonelt god dag i buret. USAs landslagsmålvakt lot seg aldri overliste.

– Er det mulig å ha troen på at det kan gjøres å snu til 4-3?

– Ja, vi må jo ha det. Vi får håpe pucken kan gå vår vei og at vi kan ha litt marginer. Vi må ta en kamp av gangen, men forhåpentlig kan pucken sprette inn i stedet for ut, avslutter Zuccarello til TV 2. 

P.s. Eneste gangen et lag har snudd 0-3 til 4-3 var i 1942 da Maple Leafs kom tilbake mot Detroit