Snipp, snapp, snute - så var Stanley Cup-drømmen (nesten) ute for Rangers

Med 0-3-tap på hjemmebane må det er mirakel til for at Mats Zuccarello Aasen skal vinne Stanley Cup.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Madison Square Garden (TV 2): Los Angeles Kings avgjorde begge hjemmekampene i overtidsspill, og hadde marginene med seg også i første oppgjør i Madison Square Garden.

Quick holdt nullen

Jonathan Quick var i det umulige hjørnet og holdt buret rent for Los Angeles Kings mot New York Rangers og Mats Zuccarello Aasen. Med 3-0-seier er Kings så godt som vinnere av Stanley Cup 2014.

Gjestene fikk en drømmeavslutning på første periode i den tredje finalekampen mot New York Rangers med Jeff Carters scoring 0,7 sekunder før pause, og med to kjappe utvisninger til vertene for høy kølle i starten av midtperioden fikk gjestene muligheten til å doble ledelsen.

Etter voldsomt Rangers-press i store deler av midtperioden kontret Mike Richards inn en tredje scoring for gjestene.

Og vips, så stod det 3-0 til Kings. Med en foreløpig 3-0-ledelse i kamper det skal bli meget tøft for Rangers å hente inn igjen forspranget.

2-0 i overtall

Rangers gikk gjennom første periode uten utvisninger, men pådro seg to kjappe - begge for høy kølle - i begynnelsen av den andre.

Det utnyttet Kings. Jake Muzzin skjøt via Martin St. Louis og i nettet bak Henrik Lundqvist etter fire spilte minutter. 

Midtveis i perioden fikk Rangers sitt andre overtallsspill da Willie Mitchell nok en gang var for hardhendt mot Zuccarello, og igjen da Drew Doughty hektet Rick Nash fra en sikker scoringsmulighet da han kom inn på blindsiden. De blå bombarderte Jonathan Quick i Kings-buret, men maktet ikke å overliste USAs landslagsmålvakt som vartet opp med flere gigantredninger.

Da Kings kontret inn 3-0 17 minutter ut i perioden var det utgjort for Rangers at det skjedde med en liten porsjon flaks. Richards forsøkte seg med en pasning på tvers, pucken gikk via et Rangers-bein og tilbake til Richards, som fikk en enkel oppgave med å legge pucken bak en utspilt Lundqvist.

0,7 sekunders kalddusj

Det skjedde etter at Rangers gikk i garderoben etter en verst tenkelig avslutning på de første 20 minuttene.

Kun sju tideler før sluttsignalet lød fikk Jeff Carter avgårde et skudd som spratt inn via Dan Girardis skøyte og Lundqvists hanske, før den traff tverrliggeren og inn til 1-0 for Kings. Det måtte videodømming til før man kunne fastslå at pucken var over streken før sluttsignalet lød.

Det var psykologisk viktig på et verst tenkelig tidspunkt for hjemmelaget, som hadde hatt de største sjansene i første periode.

Zuccas kjempesjanse

Rangers gikk offensivt til verks, og forsøkte å vinne pucken tidlig på Kings sin halvdel. Det var riktignok gjestene som fikk kampens første sjanse ved Anze Kopitar, men pålitelige Henrik Lundqvist reddet for vertene.

Etter hvert overtok Rangers og skapte flere gode sjanser, der Mats Zuccarello Aasen sin livlige tredjerekke med Benoit Pouliot og Derick Brassard fikk den første gigantmuligheten.

Nordmannen stod plutselig alene foran Kings-målet fra kort hold og fikk avgårde et skudd som traff innsiden av stolpen. Den muligheten var enorm, og burde vært omsatt i scoring, selv om Kings-keeper Jonathan Quick kastet seg bakover og forstyrrer.

Første periodes første tominuttersutvisning fikk Mitchell for høy køllebruk mot Zuccarello, som stadig vekk fikk tøff, fysisk behandling av Kings-spillerne. 

Før kampen

New York Rangers må nesten vinne nattens tredje oppgjør for å ha en realistisk mulighet til å komme tilbake i finaleserien av Stanley Cup 2014. 

Etter å ha gjort to solide borteopptredener i Staples Center i Los Angeles, kom newyorkerne likevel tomhendte hjem til New York.

I begge kampene ledet Rangers, men tapte på overtid. Natt til tirsdag må de blårøde holde helt ut skal drømmen om å løfte det sagnomsuste trofeet for første gang på 20 år holdes i live.