SKUFFET: RBKs Stefan Strandberg avbildet etter cupfinaletapet for Molde i 2013. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
SKUFFET: RBKs Stefan Strandberg avbildet etter cupfinaletapet for Molde i 2013. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Strandberg hevder RBKs begrunnelse for fraværet er feil

– Styreformannens påstand om at jeg mener de ikke har gjort nok for meg, er det feilaktig å oppgi som grunn fra RBKs side, sier Strandberg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TRONDHEIM/BERGEN (TV 2): Rosenborg gikk offentlig ut med at midstopper Stefan Strandberg streiket og nektet å spille Tippeliga-oppgjøret mot Lillestrøm mandag.

– Det er en merkelig situasjon der han to timer før kampstart ga beskjed om at han nektet å spille kampen, fordi han mener han har en kontraktsmessig tvist med klubben, sa en overrasket Rosenborg-trener Per Joar Hansen til TV 2 før kampen.

Ifølge RBK bunner tvisten i at han ønsker å bli solgt fra klubben. Spilleren og klubbens ledelse har en avtale om at spilleren skal selges i sommerens overgangsvindu. Men Strandberg mener klubben ikke gjør nok for å realisere det.

– Vi kan ikke ha spillere med sånne holdninger, det er det ingen tvil om. Vi er interesserte i å ha spillere som vil spille for Rosenborg

– Hadde gitt beskjed

Stefan Strandberg hevder dette er en uriktig fremstilling fra Rosenborgs side.

Han hadde tidligere gitt beskjed om at han kunne komme til å måtte trekke seg fra kampen av utenomsportslige årsaker.

– Helsemessige forhold i nær familie i tillegg til uenigheter rundt informasjonsflyt gjorde at jeg allerede på fredag ga klubben beskjed om at jeg antakelig ville ha problemer med å være godt nok mentalt forberedt på kampen, sier han til adressa.no via rådgiver Jan Ludvigsen.

– Videre var mitt ønske å holde bakgrunnen og forholdene rundt, internt i klubben. Styreformannens påstand om at jeg mener de ikke har gjort nok for meg, er det feilaktig å oppgi som grunn fra RBKs side.

Rådgiveren har ifølge uttalelsen anmodet Strandberg om å spille kampen, men han tror ikke at det ville vært det beste for laget.

– Jeg er veldig glad for at RBK vant kampen i dag – og med etterpåklokskapens briller er det da lett å si at jeg gjorde rett, sier Strandberg til Trondheims-avisen.

– Ingen kommentar

Daglig leder i Rosenborg, Tove Moe Dyrhaug, har følgende kommentar til Strandbergs opplysninger:

– Det har jeg ikke noe kommentar til akkurat nå. Jeg har ikke all fakta i saken, og når det er kommet ut to forskjellige versjoner av saken synes jeg det er ekstra viktig å få frem riktig fakta, sierMoe Dyrhaug til TV 2.

Styreleder Ivar Koteng reviderer sine opprinnelige uttalelser noe.

– Opplysningene har endret seg siden jeg snakket med ham. Han var misfornøyd med informasjonen rundt arbeidet med å finne en ny klubb. Det er planlagt et møte i morgen, men det er tydelig ikke nok, sa Koteng direkte på TV 2s Fotballkveld.

– Det vi er helt sikre på er at den type oppførsel som han viser er uakseptable for en toppidrettsutøver. Han mener han har gode grunner til å oppføre seg slik, noe vi er uenig i.

– Hvilke konsekvenser vil saken få?

– Det får vi se i morgen. Men at saken får konsekvenser er helt klart.

Rosenborg vant 3-1 over Lillestrøm, og etter kampen roste Per Joar Hansen spillerne som var på banen på følgende måte:

– Vi stod frem med de spillerne som er her for å kjempe for Rosenborg, og det kunne man se i dag.