Stabæk tapte tross taktisk keeperbytte etter tre sekunder

Innbytter Espen Isaksen måtte se seg slått to ganger i 1-2-tapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stabæk-Start 1-2

Stabæk gjorde et taktisk keeperbytte etter bare tre sekunder da Start var på besøk på Nadderud.

Grunnen er regler som tilsier at NFF ikke tillater at amatørspillere starter Tippeliga-kamper. 

Stabæk ønsket å startet med Espen Isaksen (35) isteden for 19 år gamle Simen Omholt-Jensen. Da ble løsningen å sette utespiller Eirik Haugstad i mål, for så å bytte ved første anledning.

Den kom umiddelbart da Start spilte ut ballen.

Castro matchvinner

Start gjorde endelig slutt på en lang rekke uten seier da deres innbytter Jorge Castro ble matchvinner.

Costaricaneren kom på et stormende løp og sørget for bortejubel ni minutter før slutt. Han ble servert en flott ball av Zlatko Tripic. Dermed tok Start sin første trepoenger etter sju strake seriekamper uten seier.

Etter en rolig åpning på kampen stilnet Amin Nouri hjemmefansen med et vakkert mål i det 18. minutt. Høyrebacken fikk ballen fra angriper Matthias Vilhjalmsson og dunket den bak en sjanseløs Isaksen.

Trodde de hadde utlignet

Stabæk trillet som vanlig mye ball, men vertene slet i lange perioder med å sette et kompakt bortelag på de store prøvene. Først mot slutten av første omgang klarte Stabæk å sette inn en offensiv som det luktet litt svidd av.

Spesielt hjemmelagets midtbanemann Luc Kassi markerte seg positivt.

Også i annen omgang fortsatte Stabæk å dominere banespillet, og Anders Trondsen ordnet en fortjent utligning med et frispark etter 68 minutter. Start-keeper Håkon Opdal burde klart bedre, men det skal sies at han slet med mye sol i ansiktet.

Nadderud-publikummet reiste seg i vill jubel da Trondsen igjen satte ballen i mål åtte minutter senere, men denne gangen hadde dommer Trond Ivar Døvle blåst for holding i feltet. (©NTB)