Brennhet Elyounoussi senket Brann med hat trick

Men det var Amin Askar som leverte kveldens vakreste scoring på Aker Stadion.

Molde-Brann 4-2

Etter en elendig sesong så langt var Brann levnet små sjanser borte mot Molde.

Og Rikard Norling og hans unge mannskap fikk en verst tenkelig start da Mohamed Elyounoussi fikk gå opp og stange vertene i føringen etter et kvarter på Aker Stadion.

Askar-magi
Men noen minutter med magi fra Amin Askar sørget for at det fort ble helt stille i Molde. Først leverte Brann-vingen en scoring i verdensklasse da han skrudde ballen i lengste vinkel fra kanten av 16-meteren. 

PERLESCORING: Amin Askar scoret to mot Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
PERLESCORING: Amin Askar scoret to mot Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Kort tid etter tok samme mann ned en lang ball i bakrommet før han banket den inn bak Ørjan Nyland i Molde-buret.

Elyounoussi-hat trick
Og det så lenge ut til at bergenserne skulle gå til pause med en overraskende ledelse. Men på overtid av den første omgangen leverte hjemmelaget et angrep det luktet svidd av. Ballen endte til slutt på bakerste stolpe hvor Mohamed Elyounoussi kunne skli inn sin andre scoring for dagen.

I andre omgang gikk hjemmelaget ut i hundre og presset Brann bakover på banen. Men det måtte et straffespark til før det resulterte i scoring. Jonas Grønner behandlet Daniel Chima Chukwu litt for hardt inne i boksen. Dermed fikk Elyounoussi sette inn sitt tredje for dagen.

IMPONERER: Mohamed Elyounoussi. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
IMPONERER: Mohamed Elyounoussi. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Gulbrandsen viste seg frem
Brann hadde lite å by på i andre omgang og hadde nok med å forsvare seg mot et Molde-lag som fikk mer og mer til å stemme.

Ti minutter før slutt fikk innbytter Fredrik Gulbrandsen æren av å runde av scoringsfesten da han var først frempå og satte inn en retur fra Piotr Leciejewski.

Dermed cruiser Molde videre på tabelltopp. Brann på sin side har store problemer. Åtte poeng på 12 kamper har ført til at Norlings mannskap ligger på nest siste plass, ett poeng foran Haugesund.