Strandberg nekter å spille mot Lillestrøm

– Han mener vi skulle ha funnet en ny klubb til ham. Slik driver vi ikke i Rosenborg, sier styreleder Ivar Koteng til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TRONDHEIM/BERGEN (TV 2): Stefan Strandberg stod opprinnelig i Rosenborgs startoppstilling mot Lillestrøm, men det ble endret kort tid før kampen.

Grunnen er overraskende for de fleste.

Midstopperen nekter rett og slett å spille kampen.

– Det er en merkelig situasjon der han to timer før kampstart ga beskjed om at han nektet å spille kampen, fordi han mener han har en kontraktsmessig tvist med klubben, sa Rosenborg-trener Per Joar Hansen til TV 2 før kampen.

– Det kom veldig overraskende for det var ikke noen indikasjoner på det. Da har jeg opplevd også det i trenerkarrieren at en spiller streiker foran en viktig kamp. 

Vil forlate Rosenborg

Tvisten bunner i at Stefan Strandberg har ønsket å finne seg en ny klubb, og mener Rosenborg burde ha hjulpet ham med det. Å fortsette i RBK har ikke vært et alternativ.

Styreformann Ivar Koteng mener saken er trist.

– Stefan påstår at vi skulle ha funnet en ny klubb til ham, men slik driver vi ikke her i Rosenborg, sier styreleder Ivar Koteng til TV 2.

– Bør han ha spilt sin siste kamp for klubben?

– Det må jeg komme tilbake til senere.

Stefan Strandberg kom til Rosenborg i februar 2012 og har et år igjen av kontrakten med Rosenborg.

Til adressa.no sier Koteng at de har vært enige med Strandberg i at han skal selges, og at planen var at det skulle skje i det kommende overgansvinduet.

– Men det er først og fremst spilleren som må spille godt nok til at klubber blir interesserte, sier Koteng til avisen.

– Vi kan ikke ha spillere med sånne holdninger, det er det ingen tvil om. Vi er interesserte i å ha spillere som vil spille for Rosenborg

Per Joar Hansen håper at det ikke blir et problem for spillerne som skal spille kampen mot Lillestrøm.

– Det kommer som et sjokk, for det var ingen indikasjoner på at det skulle skje. Vi tok ut laget i går, og trente som normalt i går. En halvtime før spillermøtet så hadde han bestemt seg for at han ikke ville spille kampen. Det må man bare forholde seg til, og sette inn de som vil spille kampen, sier Perry.

– Kan ikke huske å ha vært med på lignende

Situasjonen overrasker fotballekspertene, deriblant tidligere Rosenborg-spiller og TV 2-ekspert Mini Jakobsen.

–  Dette virker helt snodig og veldig spesielt. Det var nesten som om jeg trodde jeg leste italiensk da jeg leste saken. En ting er i hvert fall sikkert, hvis det stemmer det Per Joar Hansen sier, at Strandberg nekter å spille, så gagner i hvert fall ikke dette spilleren Stefan Strandberg, fastslår Mini.

– Hvis dette dreier seg om kontraktstvist, så er det veldig spesielt å gi beskjed to timer før kampstart. De må jo ha hatt bedre tid enn å forhandle rett før kampstart. Nei, dette skjønner jeg ingenting av, sukker han.

Ole Martin Årst kan ikke huske å ha opplevd noe lignende.

– Jeg kan ikke huske å ha vært med på at en spiller, som er satt opp på laget, har nektet å spille, sa Årst på FotballXtra.

TV 2 har forsøkt å komme i kontakt med Stefan Strandberg og spillerens agent, Andreas Ekker, uten å lykkes.

Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst