Kjartansson herjet foran europeiske agenter

Islendingen leverte to scoringer og én målgivende mot Aalesund.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

 Vidar Örn Kjartansson har vist seg å være et kupp for Vålerenga og Kjetil Rekdal. Og under mandagens oppgjør mot Aalesund leverte islendingen nok en gang varene.

– Nesten enkelt å score
I løpet av første omgang avgjorde han nærmest kampen på egenhånd. Først scoret han  sitt tolvte og trettende mål for sesongen, før han på sølvfat serverte Daniel Fredheim Holm som sikkert satte inn 3-0 like før pause.

– Dette var en bra kamp. De var bedre enn oss de ti første minuttene, så scorer vi tre mål, og i andre omgang var de bare å sikre det inn, sier Kjartansson til TV 2 etter kampen.

Han innrømmer at de fleste tingene går hans vei om dagen.

MÅLMASKIN: Vidar Örn Kjartansson leverte nok en gang varene for Vålerenga. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
MÅLMASKIN: Vidar Örn Kjartansson leverte nok en gang varene for Vålerenga. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

– Det virker nesten enkelt å score om dagen. Jeg håper det fortsetter slik, sier han.

På tribunen satt det flere agenter fra Europas som fikk se den islandske målmaskinen nok en gang herje på Ullevaal. Hovedpersonen selv bryr seg lite om det.

– Det tenker jeg ikke på i det hele tatt. Jeg tenker bare på å ha en bra sesong her. Vålerenga er min klubb, sier han.

Rekdal: – Svakeste kampen i år
Men til tross for at Vålerenga vant overlegent og tok tre viktige poeng var Kjetil Rekdal alt annet enn fornøyd med det han så ute på banen.

– Jeg er ikke fornøyd i det hele tatt. Vi er fryktelig svake det første kvarteret. Så får vi en litt heldig scoring og får litt luft under vingene av det. Men kampen sett under ett så er vi i problemer hele tiden. Aalesund får ha ballen altfor mye. Totalt sett spiller vi kanskje den svakeste kampen i år. Resultatet lyver veldig, sier han.

Enorm Aafk-sjanse
For det var gjestene som fikk den første store muligheten på det sommergrønne gresset på Ullevaal. Fem minutter var spilt da tangotrøyene angrep på høyrekanten. Ballen endte til slutt hos Leke James som avsluttet fra kort hold. En strålende redning av Michael Langer redder likevel vertene fra en tidlig kalddusj.

Dobbel fra Kjartansson
Men der Aalesund var ineffektive, har Vålerenga denne sesongen hatt en målkåt islending som har tatt vare på mulighetene når han har fått den.

Og etter et kvarter spilt smalt det igjen fra Vidar Örn Kjartansson.

Angriperen ble spilt nydelig gjennom av Nicolaj Høgh, og alene med Sten Grytebust var han iskald og satte inn sitt tolvte tippeligamål på like mange kamper.

Men Kjartansson var ikke ferdig for dagen. Vålerenga spilte seg ikke til mange muligheter, men da de gjorde det sørget islendingen for å være på riktig sted. 32 minutter ut i oppgjøret var det Christian Grindheim som fant spissen med en presis pasning. Iskaldt stanget han inn sitt andre for dagen.

Vålerenga tok etter hvert helt over kampen og like før pause fikk de også sin tredje scoring for dagen. Ruben Kristiansen fant Kjartansson inne i boksen. Islendingen headet deretter vakkert ned til Daniel Fredheim Holm som styrte ballen enkelt i mål.

Aarøy-miss
Med tre mål i første omgang var forventningene til den andre store. Men de siste 45 minuttene ble ingen minnerik opplevelse. Nærmest scoring kom Tor Hogne Aarøy som steg værs på bakerste stolpe. Men tometersmannen klarte ikke sett ballen på det åpne målet. Dermed klarte ikke true Vålerengas ledelse. Oslo-klubben har nå sju kamper på rad uten tap.