Deila sa farvel til Godset-fansen: – Jeg elsker dere

Tårevått på Marienlyst da Ronny Deila holdt tale i pausen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

DRAMMEN/BERGEN (TV 2): Fredag ble Ronny Deila klar for Celtic og det ble dermed klart at han forlot Strømsgodset med umiddelbar virkning.

Selv om Deila terminerte kontrakten med Drammens-klubben for å få overgangen gjennom var det ingen sure miner mellom den avgåtte treneren og klubbens supportere.

Holdt tale

Foran et trist hjemmepublikum holdt Ronny Deila en tale i pausen av hjemmekampen mot Haugesund.

– Jeg har nesten ikke ord. Jeg vil bare rett og slett si at jeg er utrolig takknemlig for årene vi har hatt sammen, sa Deila.

– Den støtten jeg har hatt her i Drammen, de menneskene jeg har møtt, og den tryggheten jeg har fått er mye av grunnen til at jeg har fått den sjansen jeg har fått.

Før han avsluttet med følgende erklæring:

– Og Godsetunionen: ekte kjærlighet, jeg elsker dere.

Se talen i videovinduet øverst i saken.

– Har vokst som menneske

Det var en preget Deila som møtte TV 2 i gangene på Marienlyst etter talen. Han innrømmet at han måtte kjempe mot tårene.

– Jeg er følelsesladd og stolt. Jeg har opplevd utrolig mye her og har vokst som menneske og som fotballtrener i de ni årene jeg har vært her, sier Deila.

– Var det vanskelig å holde tårene tilbake?

– Jeg er et følelsesmenneske så det var vanskelig. Det var mer vanskelig da jeg kom til stadion. Jeg føler jeg har klart det greit. Det er en gledens dag også, ikke bare sorgen. Det er riktig for begge parter nå.

– Jeg gleder meg til å gå videre og å følge Strømsgodset. Godset er i hjertet for alltid. Jeg kommer alltid til å være blå.

– Enkelt å ta over

David Nielsen, mannen Ronny Deila hentet som assistent før sesongen er mannen som tar over etter den nybakte Celtic-manageren. 

TAKKET: Sportsdirektør Jostein Flo takker Ronny Deila for samarbeidet. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
TAKKET: Sportsdirektør Jostein Flo takker Ronny Deila for samarbeidet. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

– For meg er det enkleste i verden å ta over etter Ronny. Han har lagt et fantastisk grunnlag, sa David Nielsen til TV 2 før kampen.

Nettopp det at Nielsen er godkjent av Deila kan være med å lette arbeidet hans, og gi han mer tid til å bygge et lag.

I tillegg til at Nielsen har mye til felles med mannen som nå reiser til Skottland.

– Deila var veldig sentral med å hente David Nielsen og det er viktig for selvtilliten og troen til David selv at han har vært ønsket av en så sterk personlighet som Deila, sier TV 2s fotballekspert Ole Martin Årst.

– De er nok veldig like. David er et følelsmenneske, som byr på seg selv og sprer entusiasme i gruppa.

Den påtroppende Celtic-manageren har også troen på sin arvtager i Strømsgodset.

– Han har vært med oss i en tid. Det er en vanskelig jobb, men er det noen som har karisma og karakter til å gjøre det, så er det David Nielsen. Jeg føler at igjen at det er en fantastisk timing med tanke på når vi hentet ham inn. Vi har fått en perfekt inngang på hans videre karriere i Godset, sier Ronny Deila.