Agdestein ladet opp med å skrive sjakkspalte 05:00

– Dette går over stokk og stein, sier nordmannen etter ny remis.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Drømmen om å gå gjennom hele Norway Chess ubeseiret er stadig nærmere å gå i oppfyllelse for Simen Agdestein.

Mandag kveld tok han sin sjette remis av seks mulige - denne gang mot det italienske vidunderbarnet Fabiano Caruana.

– Det går helt rundt for meg
– Jeg trodde jeg stod fantastisk etter åpningen, men så blir jeg bare fryktelig sliten. Jeg blir bare helt... Og så rotet jeg, og stod derfor nesten til tap. Så tror jeg at jeg spiller veldig godt på slutten, og så får jeg en fin rokade-stilling hvor jeg holder remis med veldig godt spill, sa en utslitt 47-åring til TV 2.

– Hvorfor blir du så sliten?

– Det er slitsomt mange dager etter hverandre. Jeg tror alle var slitne i dag. Jeg fikk inntrykk av at hele gjengen begynner å bli sliten nå. Og det synes jeg er greit å høre - da er det ikke bare meg. For det er hardt arbeid.

– Hva er det som skjer i hodet og kroppen din da?

– Det går bare helt rundt for meg. Så går tiden veldig fort og det blir bare kaos. Og så blir jeg så trøtt, og så sitter jeg sånn... 

Se hele intervjuet i toppen av saken!

– Var våken til 05:00
Nordmannen startet med hvite brikker og hadde tidvis initiativet, men klarte ikke å presse Caruana tilstrekkelig til å ta seieren.

– Jeg tror computeren er enig i at dette var et berg-og-dal-bane-parti. Det gikk over stokk og stein. Det er sånn det er, og det er sånn det skal være på høyeste nivå. Det må gå over stokk og stein noen ganger. Jeg er glad for at jeg klarer å holde remis i et parti hvor jeg tror jeg stod helt elendig på et tidspunkt, fortalte den tidligere fotballspilleren videre.

– I går sa du at det er mulig å hente seg inn igjen til tross for at du var midt i turneringen. Hva skal til for at du da ikke blir like sliten i morgen?

– Man drar med seg «slitenheten», det er ikke til å komme seg unna. Det er veldig hardt arbeid hver eneste dag - det har jeg jo prøvd å si i noen år. Alfa omega er jo en god natts søvn. Jeg var våken i fem-tiden i natt jeg og skrev en sjakkspalte, faktisk. Jeg skjønte at det var helligdag i dag, så den sjakkspalten til i morgen burde ha vært levert på fredag. Det er ikke lett, altså.

47-åringen henger stadig med i tetkampen i Stavanger-turneringen.

Med tre poeng ligger han på den delt andreplass idet tre runder gjenstår.

Se 7. runde av Norway Chess på TV 2 Sportskanalen og tv2.no fra 15:00 tirsdag.

– Ekstremt uvanlig
Den tidligere fotballspilleren fikk en solid start med sine hvite brikker og ble tidlig gitt gunstige prosentsatser av computeren.

– Dette er veldig fint spill av Simen. Han får brikkene sine i spill mye raskere enn Caruana, kommenterte Jon Ludvig Hammer.

Caruana ledet turneringen frem til søndag, og viste utover i partiet hva han er laget av.

– Nå har Caruana hatt en litt gunstigere utvikling. Simen har begynt å bruke bøndene sine når han i stedet kanskje burde gått på offensiven, analyserte Hammer. 

– Lover ikke godt for Simen
I motsetning til Carlsen sitt parti mot Karjakin, gikk det betydelig lengre mellom trekkene i Agdesteins parti. 

Etter 12. trekk hadde de begge brukt over halvparten av tiden sin.

– Dette lover ikke godt for Simen - han får ofte dårlig tid. Vi skulle ønske at han var litt raskere med trekkene sine nå, sa Hammer.

Mye raskere gikk det imidlertid ikke, og etterhvert som Caruana fikk ut brikkene sine begynte computeren å helle mer og mer i favør av remis.

Det ble hektisk inn mot tidskontrollen for begge to, men både Caruana og Agdestein fikk gjort sine første 40 trekk i løpet av to timer.

Med det fikk de 60 minutter ekstra hver, men heller ikke det var nok til å skille duellantene. 

Slik spilles runde syv på tirsdag:

Peter Svidler vs. Simen Agdestein

Magnus Carlsen vs. Alexander Grisjtsjuk

Anish Giri vs. Sergej Karjakin

Vladimir Kramnik vs. Levon Aronian

Fabiano Caruana vs. Veselin Topalov