Freddy møtte Panará-folket og spiste grillet piraja

Se del to av den elleville jungelturen til Freddy dos Santos.

I forbindelse med et samarbeid mellom TV 2 og Regnskogfondet i anledning VM, var Freddy dos Santos nylig på reportasjetur til Amazonas i Brasil.

I første del av turen fikk dos Santos oppleve at flyplasser i jungelen slett ikke er til å spøke med. Småflyet, som fraktet ham og fotograf Torbjørn Pedersen, holdt på å krasje under landing. En manøver i siste liten fra piloten hindret ulykke. 

– Det hele gikk veldig fort. Først i ettertid skjønte jeg hvor galt det egentlig kunne gått, forteller dos Santos.

Han kom seg omsider frem til den lille landsbyen til Panará-folket.

I del to av eventyrferden i jungelen fikk dos Santos bli med på jakt. Jakten på aper og villsvin gikk ikke like bra som håpet. Dermed måtte dos Santos nøye seg med grillet piraja til middag.

I løpet av natten fikk landsbyens beste skytter has på en tapir. Fangsten ble feiret med en stor fest og tømmerstokk-løp. 

Se del 1 og del 2 øverst i saken!

Regnskogen er viktig for de millionene av mennesker og dyr som har den som sitt hjem, men også for oss her hjemme i Norge. Regnskogen er med på å bremse klimaendringene, og forsyner verden med mat, vann og medisiner. Alt dette står i fare når skogen forsvinner.

Det er vi nødt til å gjøre noe med - og du kan stoppe ødeleggelsene akkurat nå! Send REGNSKOG til 2160 og redd en fotballbane med regnskog for en 50-lapp.

Under fotball-VM i Brasil vil Regnskogfondet, TV2, Nikita, Norsk Toppfotball og Norges Fotballforbund sette fokus på problemet og redde så mange fotballbaner med regnskog som mulig.