FÅR IKKE STARTE: Espen Isaksen kan se langt etter startplass mot Start. Her er han i aksjon for Odd i 2008. Foto: Digitalsport.
FÅR IKKE STARTE: Espen Isaksen kan se langt etter startplass mot Start. Her er han i aksjon for Odd i 2008. Foto: Digitalsport.

Stabæk starter med utespiller i mål mot Start

Keeper Espen Isaksen får ikke lov til å starte kampen.  

Stabæk starter dagens Tippeliga-kamp med en utespiller i mål. Førstekeeper Mande Sayouba er i VM for Elfenbenskysten. Andrekeeper Borger Thomas ble utvist mot Lillestrøm og soner karantene. 

Tredjekeeper Simen Omholt-Jensen er bare 19 år, og derfor valgte Stabæk å hente inn Espen Isaksen som en nødløsning til Start-kampen. Et komplisert regelverk gjør at Isaksen må starte på benken.

Grunnen er at han er en innleid amatørspiller. 

– For å benytte spillere i eliteserien og 1. divisjon melder klubbene inn en A-tropp som kun kan bestå av profesjonelle spillere. I tillegg har man en B-tropp av spillere som er amatører. Disse kan spille tre kamper som amatører før de må ha proffkontrakt for å spille den fjerde. Dersom man har svært få tilgjengelige spillere av dem som er i A-troppen og på B-liste – det vil si færre enn tre uteinnbyttere eller bare en keeper – kan man søke om å ha med en amatørspiller i en enkelt kamp. Disse skal kun fylle opp innbytterbenken og kun brukes som innbyttere, sier fagansvarlig for overganger i Fotballforbundet Kristian Skjennum til Budstikka.

– Stabæk har en keeper de kan benytte, men ingen keeperinnbytter. Hvis de velger å bruke han de har hentet inn nå (Espen Isaksen), så blir det litt spesielt. Da er å gjøre et innbytte måten å løse det på, fortsetter Skjennum.

Bob Bradley er oppgitt over regelverket. 

– Jeg har blitt fortalt at vi kan gjøre et bytte så raskt som mulig. Den delen med å bytte gir ingen mening for meg. Som alle vet er jeg ikke norsk. Jeg lar andre forstå reglene. Mitt fokus er å gjøre spillergruppen klar til kamp. Vi kan like det eller ikke, men vi må bare forholde oss til dette, sier amerikaneren.