DRAKAMP: Mens Cesc Fabregas bommer på straffer i VM-oppkjøringen, forsøker Chelsea å få til en avtale som tar ham fra Barcelona uten å trigge noen klausuler som gir Arsenal penger. Foto: David Ramos/Getty Images/AFP
DRAKAMP: Mens Cesc Fabregas bommer på straffer i VM-oppkjøringen, forsøker Chelsea å få til en avtale som tar ham fra Barcelona uten å trigge noen klausuler som gir Arsenal penger. Foto: David Ramos/Getty Images/AFP

Fotballryktene: 
– Slik vil Chelsea sikre seg Fabregas uten at Arsenal får en krone

Og agenten til Toni Kroos er i samtaler med en konkret klubb.

Det ser ut til å bli en svært interessant sommer på overgangsfronten, og flere klubber har planer om å forsterke laget i sommermånedene.

Vi følger ryktebørsen daglig, og gir deg oppdateringer på hvilke spillere som blir koblet til din favorittklubb.

Chelsea har fortsatt ikke kommet med et formelt bud på Cesc Fabregas. Men manager Jose Mourinho prøver nå å pønske ut en plan der han slipper å betale Arsenal en øre for midtbanespilleren, skriver The Telegraph. For The Gunners sørget for at midtbanespillerens kontrakt ble like tjukk som et ti binds leksikon med alle klausulene de fikk med. Utover overgangssummen på 250 millioner kroner, har nå Barcelona betalt dem ytterligere 30 millioner ettersom ulike klausuler har slått inn. Men Arsenal har også krav på 50 prosent av det Fabregas selges for utover det Barca har betalt for ham, og det plager Mourinho. Barca har gitt beskjed om at budgivningen på Fabregas starter på 300 millioner kroner. Men Mourinho ønsker å forhandle denne summen ned til 270 millioner kroner, slik at ikke The Gunners tjener en krone på at midtbanespilleren går til Chelsea. Men siste ord er neppe sagt, for Arsenal har også førsterett til å kjøpe Fabregas tilbake, til en fastsatt pris. Og selv om det er sagt at de har uttalt at de ikke ønsker å benytte seg av denne, så trenger de ikke å foreta seg noe før et offisielt bud ligger på bordet hos Barcelona. Først da trenger Arsenal å svare på om de vil benytte denne klausulen eller ikke.

For det er vel strengt tatt ikke offensive midtbanespillere Arsenal først og fremst trenger i sommer, skulle man tro. Likevel blir klubben stadig koblet til Napolis Lorenzo Insigne. Nå ler bare Napoli-president Aurelio De Laurentiis av ryktene om at 23-åringen kan være på vei til London, skriver London Evening Standard

Daily Mail skriver at Arsenal fort kan bli Mario Balotellis neste stoppested. Arsene Wenger tror han kan temme italieneren og gjøre en mann av ham. I AC Milan er han ikke lenger ønsket, og Balotelli skal være fristet av å kunne slå seg til ro i London.

Kanskje det ikke blir Luke Shaw som blir Manchester Uniteds nye venstreback likevel. Southampton er ikke interessert i å fire på kravet sitt på 300 millioner kroner. Og de kommer ikke til å selge før de har en ny manager på plass, som kan få avgjøre hvem han vil ha med seg videre. Det har fått de røde djevlene til å sjekke ut alternativer, og ifølge Daily Express skal Barcelonas Jordi Alba nå stå høyt på ønskelisten til Louis van Gaal.

Van Gaals forgjenger David Moyes var vel ingen stor suksess på Old Trafford. Men den tidligere Manchester United-stjernen David Beckham har fortsatt troen på skotten. Ifølge Daily Mail ønsker Beckham at Moyes blir manager for hans nye MLS-lag i Miami når det er oppe og går.

Salget av Marouane Fellaini-parykker ble ikke den store inntektskilden som man håpet på i Manchester United. Og siden den belgiske midtbanespilleren heller ikke har vært noen suksess på banen, skal klubbledelsen på Old Trafford nå ha bestemt seg for å kutte kostnadene og prøve å få noe igjen for Fellaini mens de fortsatt kan. Ifølge The Times skal belgieren nå være til salgs for 150 millioner kroner, 125 millioner mindre enn Everton lurte Manchester United for forrige sommer.

Rio Ferdinand er kanskje ferdig i Manchester United, men midtstopperen trenger ikke å bekymre seg for fremtiden. For er det en ting Harry Redknapp kan, så er det å bruke penger. Nå skriver The Guardian at Queens Park Rangers-manageren vil tilby 35-åringen en ukelønn på 800 000 kroner for å fortsette karrieren sin på Loftus Road.

Og Redknapps drøm om å samle alle gamleguttene fra sin tid i West Ham ser ut til å være reell. For ikke bare vil han overbetale Ferdinand. Nå vil han også hente Jermain Defoe på lån fra Toronto når det er pause i MLS-sesongen, skriver Daily Mirror. Og ikke nok med det. Han har også tilbudt sin nevø Frank Lampard en halvtårskontrakt, slik at han kan dra til New York City når neste MLS-sesong starter.

Aldri avskriv Jermaine Pennant. Hver gang karrieren hans har sett død ut, har det dukket opp en overraskende overgang for 31-åringen. Nå kan kantspilleren av en eller annen merkelig grunn ende opp i Napoli. Ifølge Daily Mirror tror trener Rafa Benitez at han kan få frem det beste i Pennant en gang til, slik han gjorde det i Liverpool.

Liverpool på sin side er ute etter en kantspiller, og kan ha funnet mannen de leter etter i ghanesiske Andre Ayew. Sønnen til Abedi Pele er ikke interessert i å skrive ny kontrakt med Marseille, og Napoli har allerede fått avslått et bud på 50 millioner kroner. Franskmennene skal ifølge Daily Express ønske å kvitte seg med Ayew så fort som mulig, slik at de kan bruke pengene på nye spillere.

En som kan være på vei bort fra Liverpool er den spanske vingen Suso. Det er forventet store ting av 20-åringen, men de rødes jakt på kantspillere, har gjort at han ikke vil forlenge kontrakten sin. Susos agent bekrefter overfor O Jogo at Porto nå ønsker å kjøpe klienten hans, og den portugisiske klubben er optimister med tanke på å sikre seg angriperen.

Manager Brendan Rodgers har lenge vært på utkikk etter en keeper som kan gi Simon Mignolet kamp om plassen, og Swanseas Michel Vorm har lenge vært førstevalget. Men nå ser det ut til at han i stedet blir sittende igjen med en kar han ikke er så veldig keen på å ha på Anfield. For Napoli har ingen planer om å betale det Liverpool forlanger for å gjøre overgangen for Pepe Reina permanent, skriver Daily Mail. Og Rodgers har flere ganger uttalt at han ikke ønsker Reina tilbake, men slik det ser ut nå så har han ikke noe valg.

Napoli-president Aurelio De Laurentiis legger ikke skjul på at Tottenhams midtbanespiller Sandro står høyt på klubbens ønskeliste foran neste sesong. Til avisen La Repubblica forteller han at Sandro er ønsket, mens Erik Lamela ikke står så høyt i kurs.

En spiller som har vært på Tottenhams ønskeliste tidligere i sommer er Sadio Mane. Men nå ser det ut til at West Ham er favoritter til å sikre seg den målfarlige kantspilleren fra Red Bull Salzburg. Men Daily Mail skriver at The Hammers får ikke 22-åringen før de legger 100 millioner kroner på bordet.

Få spillere er mer populær enn Steven Sidwell. Midtbanespilleren er bosmanspiller etter at kontrakten hans med Fulham gikk ut, og hele fem Premier League-klubber ønsker å sikre seg 31-åringen. Queens Park Rangers, West Ham, Leicester og Sunderland skal ifølge Daily Mail har vist interesse, men alt tyder nå på at Stoke blir neste arbeidsgiver for den tidligere Arsenal, Reading, Chelsea, Aston Villa og Fulham-spilleren.

Toni Kroos var lenge på ønskelisten til Manchester United og Chelsea. Men mye tyder nå på at det er Real Madrid som stikker av med midtbanespilleren. Ifølge Bild skal agenten hans ha vært i flere møter med Real Madrid-ledelsen den siste tiden. Bayern München har gitt Kroos et siste kontraktstilbud, og er ikke interessert i å løfte midtbanespilleren inn blant lønnslederne på Allianz Arena.