SELVSIKKKER: Kjetil Rekdal føler seg trygg på Vålerenga er et bedre lag enn Jan Jönssons Aalesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SELVSIKKKER: Kjetil Rekdal føler seg trygg på Vålerenga er et bedre lag enn Jan Jönssons Aalesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Rekdal om AaFK-krisen: – Dette jeg advarte mot

Vålerenga-treneren sender et stikk i retning gamleklubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kjetil Rekdal er ikke nådig med klubbledelsen i Aalesund i forkant av møtet med hans Vålerenga mandag. VIF-sjefens tidligere arbeidsgiver har hatt en fryktelig første tredjedel av sesongen.

– At Aalesund sliter, er jeg ikke så overrasket over. Det var dette jeg advarte dem mot. Og det var vel grunnen til at jeg forsvant ut dørene også, fordi de trodde de kunne bedre og visste bedre selv, sier Rekdal til VIF TV.

Rekdal fikk sparken som AaFK-trener etter 2012-sesongen. «Beslutningen er basert på de konklusjoner som fremkommer av evalueringen som er gjennomført for sesongen 2012», het det i pressemeldingen fra styreleder Kjell Tennfjord den gang.

Hans etterfølger ble Jan Jönsson, som ledet tangotrøyene til en sterk fjerdeplass. Men denne sesongen har sunnmøringene kun sanket åtte poeng på elleve kamper.

Rekdal advarer likevel sine egne spillere før den TV 2 Zebra-sendte kampen.

– Aalesund er farlig når de er i den situasjonen. De har slitt med selvtillit og å vinne kamper, men fotballen er jo sånn at om man plutselig begynner å lykkes blir det veldig flyt – det må vi forhindre, mener Rekdal.

Etter en cup- og landslagspause er Tippeligaen tilbake med full runde – den nest siste før sommerferien.

Vålerenga er ubeseiret de siste seks kampene og ser helst at den rekken forlenges. Da kan de fort ta seg noen velfortjente fridager med en topp tre-plassering.

– Det som blir viktig for oss er at vi klarer å ha et stort balltempo. Per i dag så skal vi være et bedre lag enn Aalesund. Så får vi se om vi klarer å vise det i morgen, sier Rekdal.

Se Vålerenga – Aalesund på TV 2 Zebra og tv2sumo.no mandag kl. 15.00.