Ustoppelig Nadal vant Roland Garros for niende gang

Verdenseneren beviste nok en gang at han er kongen av grus.

GRUSKONGEN: Rafael Nadal har kun tapt én kamp i Roland Garros-historien. Søndag vant han nok en finale.  REUTERS/Stephane Mahe
GRUSKONGEN: Rafael Nadal har kun tapt én kamp i Roland Garros-historien. Søndag vant han nok en finale.  REUTERS/Stephane Mahe

Rafael Nadal gikk søndag til topps i Grand Slam-turneringen Roland-Garros for niende gang. Han slo serberen Novak Djokovic med 3-1 i sett.

Nadal vant Roland Garros for åttende gang i fjor. I år leverte han nok en gang på Paris-grusen. Etter å ha kommet under med 3-6 i det første settet, slo han hardt tilbake og vant de tre neste settene.

Søndagens seier betyr at Nadal har vunnet turneringen fem ganger på rad - det er rekord. Nadal står kun med ett tap i Roland-Garros noensinne. Det kom mot svenske Robin Söderling i 2009. Foruten det ene tapet har det nå blitt 66 seirer for Nadal på den franske grusen.

Det var langt fra ufortjent at det var spanjolen som gikk ut av søndagens finale med seier. Djokovic tok det første settet, men deretter var Nadal klart best i resten av storoppgjøret. Det var tydelig på serberen at det var frustrerende å møte overmakten. Han knuste blant annet racketen i bakken ved en anledning.

I 2. sett var seieren knepen med 7-5 for Nadal, men de påfølgende settene ble vunnet med gode 6-2 og 6-4. (©NTB)