Prinsessen sov godt gjennom sin egen barndåp

Prinsesse Madeleine og Chris O'Neill døpte søndag sin lille Leonore. Rundt 160 gjester var tilstede på Drottningholm slott.

Den tre måneder gamle prinsesse Leonore Lilian Maria er nå døpt inne i kirken på Drottningholm slott.

Den lille prinsessen sov godt og ga bare fra seg noen små lyder da hun fikk vannet på seg. Hun sov godt videre under resten av dåpen.

Lille prinsesse Leonore er den femte tronarvingen i den svenske kongefamilien.

–Vakkert og nært

TV 2s kongehusekspert, Kjell Arne Totland, fulgte dåpen nøye på Nyhetskanalens direktesending. Han synes dåpen var veldig fin.

– Det var en veldig vakker og nær dåp. Jeg synes omgivelsene Madeleine og Chris hadde valgt, denne vakre kirken ute på Drottningholm, var en perfekt ramme, mener Totland.

Prinsessegudmor

Det svenske kongehuset kunngjorde lørdag hvem som skal være fadder for dåpsbarnet Leonore. 

Kronprinsesse Victoria blir gudmor. Blant de øvrige fadderne finner vi blant annet en barndomsvenninne av Chris O'Neill.

– Blant fadderne ellers er Maddes bestevenninne Louise Gottlieb og hennes fetter Patrick Sommerlath. På Chris' side finner vi både en av hans søstre og en svoger - samt en britisk barndomsvenninne bosatt i USA, sier TV 2s kongehusekspert, Kjell Arne Totland.

Ingen andre kongehus invitert

Om lag 160 gjester var tilstede, som hovedsakelig besto av nære venner og familie av prinsesse Madeleine og Chris O'Neill. En stor del av Sveriges offentlige personer var også tilstede.

–  Madde og Chris har ønsket en mer intim dåp for familie og venner. Det viser både valg av kirke, og ikke minst valg av faddere. Dette er nok også hovedårsaken til at de har valgt å utelate Europas kongelige storfamiliene fra gjestelisten, sier Totland på Nyhetskanalen.

Styrtrike foreldre

Chris O'Neill kommer fra en svært velstående familie. Søsteren er for eksempel gift med en greve i Østerike. Han har store eiendomeer i Palm Beach og London. O'Neill og prisnesse Madeleine betaler rundt 80-90 tusen kroner i måneden for leiligheten i New York. 

– Hvis prinsesse Madeleine er født med sølvskje i munnen, så er Chris O'Neill nesten født med gullskje, sier Kjell Arne Totland.