Lie Hansen: – Det var rævva av meg

Espen Lie Hansens gavepakke i sluttsekundene ga Østerrike tomålsseier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Østerrike - Norge 28-26 (15-16)

Med en billett til VM i Qatar januar 2015 på spill skulle Norge skaffe seg et godt utgangspunkt før returkampen på hjemmebane.

Men det var Østerrike som fikk mest grunn til å juble etter første playoffkamp i Wien. Med 28-26 til vertene er det fortsatt åpent før returoppgjøret nesten uke.

Norge hadde muligheten til å utligne med få sekunder igjen, men i stedet var det Østerrike som utnyttet en norsk feil og kunne kontre inn målet som ga tomålsseier.

– Vi snakket om det i timeouten, at vi skulle passe på at vi ikke kastet bort ballen. Så tok vi et innspill som ikke skulle komme, men det er sånn som skjer. Vi skal rette opp i det. Å tape med to her er et alright resultat. Det går det an å hente på hjemmebane, og det skal vi sørge for at vi gjør, sier landslagssjef Christian Berge til TV 2.

– Det var rævva av meg

Det var Espen Lie Hansen som ga vekk ballen, og han var ikke fornøyd med seg selv.

– Jeg kastet bort ballen, rett og slett. En dårlig vurdering. Det var rævva av meg, sier han til TV 2.

Nå er han revansjesugen foran returoppgjøret.

– Jeg føler at vi har komme med i Bergen. Vinner vi ikke med tre mål der, så har vi ikke noe å gjøre i VM uansett, sier Lie Hansen.

Jevn førsteomgang

Som så mange ganger tidligere gjorde håndballgutta det vanskelig for seg selv innledningsvis, og Østerrike skaffet tidlig en liten luke. For Ole Erevik i mål fikk ikke veldig mye hjelp av et forsvar med litt kommunikasjonsproblemer.

– Jeg vil ha tøffere forsvarsspill fra Norge, vi slipper østerrikerne til for lett, utbrøt TV 2s håndballekspert Bent Svele fra kommentatorboksen.

Men luken var aldri på mer enn tre scoringer. Gradvis spilte Norge, med en god Sander Sagosen som en av bidragsyterne, seg opp i ryggen, og etter en timeout fra Christian Berge, forbi Østerrike.

Til pause sto det 16-15 favør Norge i Wien.

Holdt ikke helt inn

Det ble ikke mindre spennende etter hvilen. Østerrike utnyttet flere norske angrepsfeil til å kontre inn scoringer og tok tilbake ledelsen.

Og Norges stempel som «nesten-laget» viste seg nok en gang å være passende. I en andreomgang preget av flere feil enn pent spill, gjorde Christian Berges disipler flest tabber.

Med 30 sekunder igjen på klokken var det kun ett mål som skilte lagene. Ole Erevik reddet og serverte en siste sjanse til å redde uavgjort, men i stedet kastet Espen Lie Hansen bort ballen og Raul Santos konret inn 28-26-seier.

– Det er det der vi har gjort litt for mange ganger, sa kommentator Harald Bredeli.

Nå er Norge helt avhengig av å være topp skjerpet til returmøtet om det skal bli noen VM-tur i 2015.

Returkampen spilles i Sotra Arena utenfor Bergen lørdag 14. juni kl. 15.00. Sendingen starter på TV 2 kl. 14.30.