GRUSDRONNIGEN: Maria Sjarapova gikk til topps i Roland Garros. REUTERS/Vincent Kessler
GRUSDRONNIGEN: Maria Sjarapova gikk til topps i Roland Garros. REUTERS/Vincent Kessler

Sjarapova for sterk for Halep

Russeren tok sin femte Grand Slam-tittel i Roland Garros etter maratonkamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sjarapova vant Det åpne franske mesterskapet for andre gang og tok sin femte Grand Slam-tittel da hun nedkjempet rumenske Simona Halep i finalen i Paris.

– Dette er den tøffeste Grand Slam-finalen jeg har spilt. Jeg har stor respekt for Simona, og hun spilte fantastisk, sier Sjarapova.

Halep var i sin første Grand Slam-finale etter å ha imponert voldsomt på rødgrusen i den franske hovedstaden. Hun avga ikke sett på sin vei til finalen og ga den russiske veteranen knallhard motstand i kampen om trofeet.

Først etter tre timer og to minutter måtte Halep gi tapt. Sjarapova kunne juble for seier 6-4, 6-7 (5-7), 6-4, kun to minutter før det ville blitt den mest langvarige kvinnefinalen i turneringens historie.

Steffi Graf og Arantxa Sanchez spilte i tre timer og fire minutter i 1996.

– Jeg kan ikke tro at jeg har flere seirer i denne turneringen enn i noen annen Grand Slam-turnering. Jeg er så full av følelser at jeg ikke greier å snakke, sier Sjarapova.

Verdenssjuer Sjarapova har vist forrykende grusform denne sesongen, og med lørdagens finale har hun vunnet 19 av 20 kamper på grus i år.

Selv om Halep greide å utligne til 1-1 etter et spennende tiebreak i andre sett, må hun ha sett skriften på veggen. Sjarapova har nå vunnet de 20 siste gruskampene som har gått til tre sett, en seiersrekke som går fire år tilbake i tid. (©NTB)

GLEDESHYL: Ingen tvil om at seieren betyr mye for Sjarapova. AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD
GLEDESHYL: Ingen tvil om at seieren betyr mye for Sjarapova. AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD