SIGNERER IKKE NY KONTRAKT: Thor Hushovd har fått beskjed om at han ikke får forlenge med BMC. Foto: Doug Pensinger/Getty Images/AFP
SIGNERER IKKE NY KONTRAKT: Thor Hushovd har fått beskjed om at han ikke får forlenge med BMC. Foto: Doug Pensinger/Getty Images/AFP

Hushovd bekrefter at han ikke får fortsette i BMC

Det går mot lagbytte for Thor Hushovd. Han har fått beskjed om at BMC Racing ikke vil forlenge med han.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Thor Hushovd sykler ikke for BMC neste sesong. Det bekrefter 36-åringen selv til TV 2. 

Oksen fra Grimstad fra vært i sykkellaget siden 2012, men har nå fått beskjed om at han ikke får fortsette.

På spørsmål om han sykler for BMC Racing neste år, svarer han følgende:

– Nei, det er ikke aktuelt. De har allerede sagt at de ikke vil fornye kontrakten, så jeg kommer ikke til å sykle for BMC, sier Hushovd til TV 2.

Nedtur

36-åringen forteller at det var en liten nedtur å få beskjeden.

– Det var en litt rar telefon å få. Jeg har vært vant til at alle lag vil ha meg, og plutselig nå sier de at jeg ikke er interessant, så det er klart det er en liten nedtur, fortsetter han.

– Samtidig skjønner jeg det. Jeg har ikke levert varene for det laget på tre år nå, så det skulle nesten bare mangle.

Føler seg ikke ferdig

Oksen fra Grimstad går nå inn i en viktig uke når han setter seg på sykkelen for å sykle Critérium du Dauphine. Der bør han gjøre det godt dersom han vil sykle Tour de France.

– Føler du deg ferdig?

– Nei, det gjør jeg ikke. Jeg presterte vanvittig bra i fjor høst. Jeg var vel den rytteren som vant flest sykkelritt i fjor høst, og så har jeg vært oppe å snuset i år også, så ferdig er jeg ikke, men det må fungere.

Ikke overrasket

TV 2s sykkelekspert, Mads Kaggestad, er ikke overrasket over at Hushovd forlater BMC. 

– Det har virket som det ikke har gått så bra med han i BMC. Man har jo litt inntrykk av at det har vært litt uenigheter der, og Thor har vært litt skuffet over noen avgjørelser som har blitt tatt, sier han.

– Det har vært litt uenigheter rundt hvordan de har lagt opp sesongen til rytterne. Selv om BMC har hatt en bedre sesong i år, har de gjort mye galt. Jeg tror ikke Thor hadde avsluttet karrieren der, fortsetter han.

Er interesse

Til TV 2 forteller Hushovd videre at andre lag har vist interesse, og Kaggestad tror det blir bra for 36-åringen med et nytt lag.

– Jeg tror han kan få et løft når han bytter lag. Når de har jobbet sammen i tre og ting ikke har gått som de hadde håpet, er det lurt å finne et annet lag. Jeg regner med agenten nå ringer rundt og snakker med de ulike lagene, så blir det spennende å se hva som dukker op av interesse.

Kaggestad mener Hushovd har noen år igjen

Spørsmålet nå er hvilke lag som er interessert. Kaggestad mener i alle fall at Hushovd har noen år til igjen på sykkelen.

– Det er en annerledes tilværelse å måtte banke på dører og høre om interesse. Man blir fort glemt. 

– Han er ikke ung lenger, men han er fremdeles lovende fordi de ikke har fått ut potensialet hans i BMC. Hvis han kommer til et lag der ledelsen forstår hva som skal til for at han kommer i form, tror jeg vi kan få se Thor opp mot sitt beste igjen. I fjor var han fysisk ikke langt unna nivået han har vist tidligere. Det er også avhengig av hans motivasjon og om han vil gjøre det som er nødvendig på trening, sier Kaggestad.

– Det er viktig å ha et lag hvor man trives og kan ha det gøy, og kanskje hvor han kan ha en mentorrolle for de yngre rytterne. Da kan han avslutte karrieren med og se tilbake på all moroa han har vært med på. 

– Vi skal ikke glemme at Thor har hatt en lang karriere, hvor han har blitt snytt for mange resultater på grunn av doping i en tid han har hevdet seg bra.