MÅ LUKE BORT FEIL: Mats Zuccarello Aasen mener Rangers må luke bort småfeilene til den neste kampen mot LA Kings. Foto: TV 2.
MÅ LUKE BORT FEIL: Mats Zuccarello Aasen mener Rangers må luke bort småfeilene til den neste kampen mot LA Kings. Foto: TV 2.

Zucca: – Alle kan gjøre feil

Men nordmannen vet New York Rangers ikke har råd til det dersom de vil dra tilbake fra Los Angeles med 1-1 i kamper.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter to hviledager skal Mats Zuccarello Aasen og New York Rangers gå i krigen igjen mot Los Angeles Kings.

Den første finalekampen, som ble spilt natt til torsdag, var preget av flere personlige feil. Blant annet kom det avgjørende målet til Justin Williams etter en tabbe fra Dan Girardi.

– Vi gjorde noen flere feil enn dem, og vi ble kanskje litt hissige på grøten. Jeg tror at hvis vi hadde spilt slik vi gjorde i første og andre periode i tredje periode, så ville vi selvfølgelig ha vunnet, sier 26-åringen da TV 2 møter han i garderoben etter trening.

– Jeg føler vi var det beste laget da, men vi møter et godt lag. Det er klart at når vi gjør små feil og de presser, så får de mye sjanser og skudd. Det er litt flaks at de fikk den i spilleforlengelsen, men nå er den kampen glemt.

– Må luke bort småfeil

Zucca, som er den første nordmannen til å spille i en Stanley Cup-finale, mener Rangers ikke behøver å gjøre store endringer for å lykkes.

– Nei, det føler ikke jeg at vi trenger. Vi må luke bort noen småfeil. Det er klart at alle kan gjøre feil, det er ingen som er feilfrie, men klarer vi å luke bort dem og score på sjansene våre, har vi en god mulighet.

Prøver å ta tankene bort fra hockey

Det er nå tre dager siden den første kampen, og Zuccarello sier han har brukt hviledagene til å prøve å tenke på noe annet enn hockey.

– Det er ålreit med noen dager fri, lade opp litt og få fokuset bort fra hockeyen, men det er i tankene hele tiden. 

– Jeg hadde en fin dag i går, der jeg slappet helt av med laget og spiste godt. Nå er det «back to business» med treninger og møter.

Fulle av selvtillit

Kveldens kamp er den andre og siste i Los Angeles før to kamper i New York venter. Det beste er selvsagt om Rangers kommer fra nattens kamp med 1-1, men skulle det bli tap også i kveld, har ikke Zucca og hans lagkamerater tenkt til å grave seg ned.

TILBAKE PÅ JOBB. Etter noen dager med avslapping var det tilbake på trening igjen for Mats Zuccarello Aasen. Foto: TV 2.
TILBAKE PÅ JOBB. Etter noen dager med avslapping var det tilbake på trening igjen for Mats Zuccarello Aasen. Foto: TV 2.

– Det er to bortekamper, og så har vi to hjemmekamper. Forhåpentligvis kan vi dra herfra med 1-1, men skulle det bli 0-2, har vi fortsatt selvtillit til å snu det. Vi har vært under før, så det får vi ta når den tid kommer.

26-åringen innrømmer at det var nerver ute og gikk i den første kampen.

– Det var litt nerver og sånne ting, men eller helt normalt med høyt tempo og mye fysisk spill. Det var slik en første kamp i en playoff-finale skal være, legger han til.