Reus ut med skade - innbytter Podolski strålte

Lukas Podolski tok sjansen med begge hendene da Marco Reus hinket av banen. Og Miroslav Klose bidro med historisk scoring.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Video med tillatelse fra Viasat

Tyskland - Armenia 6-1

Lukas Podolski har en helt egen evne til å produsere i landslagsdrakt. I Tysklands siste treningskamp før VM åpnes i TV 2-sendt stormøte med Portugal (mandag 16. juni kl. 18.00), viste han nok en gang sin verdi.

Profil ut med skade

Men begynte ikke fullt så lyst, for førsteomgangen ble et skuffende 0-0-resultat overskygget av noe som skjedde få minutter før pause. Etter en duell med Armenias Artur Jedigarjan gikk Borussia Dortmund-stjernen Marco Reus i bakken med stor smerter i ankelen.

Med hjelp fra to personer i støtteapparatet hinket 25-åringen av banen. Reus ble deretter fraktet til sykehus for nærmere undersøkelser. Det er fortsatt uklart hva skaden får å si for VM-planene.

Podolski tok regi - Klose historisk

Inn på banen kom Lukas Podolski – og kun minutter etter hvilen fant Arsenal-spilleren en annen mann med adresse i London. Foran mål ventet Chelseas André Schürrle, som med en lekker hælflikk ordnet 1-0.

Henrikh Mkhitaryan utlignet for Armenia på straffespark, før Lukas Podolski nok en gang viste hvor giftig han er i den tyske landslagsdrakten, med sin 47. scoring for «Die Mannschaft».

Hvem vinner VM? Spill VM-Tipset her!
Hvem er med på ditt VM-lag? Spill VM-manager!

Og da var det over og ut for stakkars Armenia. Benedikt Höwedes stanget inn 3-1, før Miroslav Klose også brukte hodet til å sette inn 4-1 med Podolski som arkitekt for andre gang. Det var ikke hvilket som helst mål heller, for Klose passerte dermed Gerd Müller som tidenes mestscorende tyske landslagsspiller - rekorden står nå på 69.

Se scoringen i videovinduet øverst

Mario Götze ville gjerne bli med på moroa – gjett hvem som mer enn gjerne spilte ham frem med en lekker tunnelpasning? Lukas Podolski.

Götze hamret inn 6-1 før det hele var over. Reus-skaden er et skår i gleden, men Tyskland viste at de nok en gang er i rute til å levere i mesterskap – og at Lukas Podolski blir en mann å se opp for.

PS: Brasil gjorde også unna generalprøven i kveld. Fred ble eneste målscorer i 1-0-seieren over Serbia. Se referatet i videovinduet over.