Brækhus: – Gidder ikke snakke om penger. Det er blodharry

Men boksestjernen innrømmer at hun tjener bedre etter Sauerland-bråket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SCHWERIN (TV 2): Cecilia Brækhus gjennomførte fredag innveiingen og er klar til lørdagens oppgjør mot Jessica Balogun.

Etter å ha vært i konflikt med Sauerland kom hun ovarraskende til enighet med promotoren forrige uke, og nå snakker hun ut om det som har skjedd.

- Vi var langt fra hverandre på et tidspunkt. Det ble følelser og lidenskap, sånn er boksing, med utblåsninger fra begge sider. Vi fikk satt oss ned med blanke ark etter det, noe som egentlig var bra, sier Brækhus til TV 2.

- Var dette taktikk fra deres side?

- Nei, det var ikke taktikk. Dette kom rett fra leveren. Det var noen uker med skikkelig berg- og dalbane.

- Men hva var utslagsgivende for at dere kom til enighet?

- Vi hadde en utblåsning, men så ser man at så lenge ting fungerer bra har jeg lyst til å fortsette i Sauerland, og det hadde de også. Da kunne vi begynne å nærme hverandre igjen.

- Men du var jo ikke fornøyd med Sauerland for en måned siden?

- Ja, det er sant. Men vi gikk gjennom punkt for punkt og nå har vi en avtale jeg er fornøyd med. Det er helheten, alt, jeg kan ikke gå inn på alle punktene. Man må føle seg verdsatt for det jeg har gjort. De kom oss i møte.

- Gidder ikke snakke om penger

Brækhus får nå mer penger for sine kamper enn det hun har fått tidligere. Før tjente hun mellom 200 og 300 000 per kamp. TV 2 har grunn til å tro at kamphonoraret fremover ligger på det dobbelte.

- Jeg får mer i lønn, ja. Det er en naturlig utvikling etter det som har skjedd de siste årene. Men jeg gidder ikke å snakke om penger. Det synes jeg er blodharry!

Hun har også fått banket inn sine ambisjoner om å ta IBF-beltet og kanskje bytte vektklasser i fremtiden.

- Jeg hadde selvfølgelig lyst til å fortsette i Sauerland, men vi hadde også andre muligheter og andre som var interessert i et samarbeid. Nå er jeg glad for den kontrakten jeg har nå, sier Brækhus.

DOLLARGLIS: Cecilia Brækhus og hennes promotor Nisse Sauerland etter  innveiingen i Schwerin i Tyskland fredag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
DOLLARGLIS: Cecilia Brækhus og hennes promotor Nisse Sauerland etter innveiingen i Schwerin i Tyskland fredag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Den opprinnelige toårskontrakten var på 1 + 1 år. Men med en opsjon som var avhengig av sporstlig og økonomisk enighet for å fortsette. Her virket partene å stå langt fra hverandre i vår.

Brækhus, rådgiver Rune Brynhildsen og advokat Morten Andreassen gikk ut i april og sa at 32-åringen var løst fra kontrakten med tyskerne og at hun skulle være sin egen promotor. Sauerland truet med rettsak gjennom det som ble en skittkasting i mediene.

Så ble det stille, forrige uke kom kontrabeskjeden om at hun nå skulle bokse på Sauerland sine stevner igjen.

Kontrakten varer nå til 21 februar. Over nyttår kan det altså bli nye knallharde forhandlinger.

- I denne verden kan alt skje. Vi må bare ha en god dialog. Kontrakten går ut i februar, så får vi se hva som skjer etter det, legger hun til.

- Kun business

Etter det TV 2 forstår har prosessen skadet forholdet mellom tyske Sauerland og den norske boksedronningen, selv om ingen av partene vil innrømme det.

- Vi er enige nå. Alle forhold har sine opp- og nedturer. Forholdet er fint. Det er kun business, sier promotor Nisse Sauerland til TV 2.

- Jeg ville ikke gå for mye inn i kontrakten, vi skulle reforhandle dette siste året. Selvfølgelig er den bedre, men jeg kan ikke avsløre de detaljene i kontrakten, sier den mektige promotoren.

For selv om det snakkes om enighet og forsoning, er de ikke helt enige den dag i dag. For kunne egentlig Brækhus forlate tyskerne? De mener hun hadde et år igjen av kontrakten sin. Noe de ennå står på.

- Jeg tror aldri hun dro fra oss, vi trodde vi hadde et år igjen av kontrakten. Men vi er glade for å ha lagt uovernstemmelsene bak oss og får henne tilbake i ringen, sier Sauerland.

- Jeg kunne komme meg ut av kontrakten nå, det mener mine advokater, det er jo en kontrakt som sikkert kan tolkes forskjellig, vi sa jo opp den kontrakten, sier Brækhus.

- Nisse Sauerland sier du ikke kunne gå ut av kontrakten?

- Hehe. Jeg får snakke med ham etterpå. Den kan sikkert tolkes litt forskjellig. Men ingen var interessert i å gå videre med dette, svarer hun.