UTE: Franck Ribéry var med på fotograferingen av den franske VM-troppen, men vil ikke spille mesterskapet. AFP PHOTO / FRANCK FIFE
UTE: Franck Ribéry var med på fotograferingen av den franske VM-troppen, men vil ikke spille mesterskapet. AFP PHOTO / FRANCK FIFE

Ribéry mister VM

Den franske landslagsvingen må stå over med en ryggskade.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den franske storavisen L'Equipe melder at Franck Ribéry har meldt forfall til den franske VM-troppen.

Grunnen er en skade i ryggen som har plaget angrepsspilleren de siste ukene.

Ribéry har ikke vært involvert i noen av Frankrikes treningskamper, mot Norge og Paraguay, og allerede mandag ble det spekulert i at VM kunne ryke for 31-åringen.

Ifølge avisen sa Ribéry for fjorten dager siden at dette var hans siste verdensmesterskap, så han kan være ferdigspilt på den ypperste landslagsscenen.

Stort slag

Bayern München-spilleren er en av Frankrikes mest erfarne og beste spillere, og det er et stort tap for Didier Deschamps' mannskap.

– Vi må fortsatt ha store ambisjoner, men så klart hadde vi vært sterkere med en Ribéry på 100 prosent, sier Deschamps.

– Ribéry kjente seg litt bedre, så vi økte intensiteten, men da ble skaden verre.

Dermed er også verdensmesterskapet i Brasil en attraksjon fattigere. Ribéry ble nummer tre i Gullballen-kåringen for 2013, bak Lionel Messi og Cristiano Ronaldo.

Han blir erstattet av Montpelliers Rémy Cabella.

Samtidig bekrefter det franske laget at også Clément Grenier må trekke seg. Han erstattes av Southamptons Morgan Schneiderlin.

Ingen Nasri i troppen

Manchester Citys Samir Nasri har også blitt nevnt som de mest aktuelle erstatterne. Førstnevnte har imidlertid gjort det vanskelig for seg selv.

Nasri ble overraskende vraket til VM-troppen, mye på grunn av at City-spilleren har gitt signaler om at han ikke vil finne seg i å sitte på benken i VM.

– Samir er en viktig spiller for Manchester City, men han har ikke vært like god for Frankrike. Han er førstevalg for City, men ikke for Frankrike, og han har gjort det klart at han ikke er tilfreds som reserve. Jeg kan si at slikt føles i en tropp, sa landslagssjef Didier Deschamps da han tok ut troppen.

– Jeg har bygget den beste troppen, jeg har ikke tatt ut de 23 beste franske spillerne.

Nasris kjæreste har også bidratt til oppmerksomhet rundt saken. Hun hadde en tirade på Twitter mot landslagssjefen. 

– Til helvete med Frankrike. Til helvete med Deschamps. For en elendig manager, skrev Anara Atanes.