Deila terminerte Godset-kontrakten

– Jeg var mest opptatt av å bli Celtic-manager, sier Ronny Deila til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Celtic Park/Bergen (TV 2): Forhandlingene mellom Celtic og Strømsgodset dro såpass ut mot slutten at Ronny Deila selv måtte ta affære.

Han terminerte kontrakten med Godset, slik at han kunne bli presentert som ny Celtic-manager i ettermiddag.

Etter det TV 2 erfarer hadde Celtic og Godset fremdeles ikke kommet til enighet da Deila ble presentert som ny manager for den skotske giganten. 

– Mest opptatt av å bli Celtic-manager

Deila svarer slik på spørsmål om hvorfor han sa opp avtalen med Godset.

– Det vil jeg ikke gå inn på nå. Jeg var mest opptatt av å bli Celtic-manager. Det har jeg blitt, og det føles riktig. Jeg tenker ikke så mye på det nå som det har løst seg. Man hindrer ikke folk i å utvikle seg i Godset. Det var min tur nå. Akkurat som det er for spillere. Godset skal være stolte over det vi har hatt og se fremover nå. Jeg har sterke følelser for Strømsgodset, det vet alle som kjenner meg, sier Deila.

– Er det vondt å forlate Strømsgodset?

– Klart, etter ni år er det mange følelser. Men jeg ønsket å ha det slik det ble nå. Jeg er lykkelig, og det er sikkert også Strømsgodset, sier Celtic-manageren til TV 2.

Ble enige til slutt

Klubbene ble enige først etter at pressekonferansen med Deila hadde begynt. I Strømsgodset ønsker man ikke å kommentere at Deila måtte gå så drastisk til verks for å få gjennomført overgangen.

– Jeg har overhodet ingen kommentar til det, sier daglig leder i Godset, Erik Espeseth, til TV 2.

Først klokken 15.24 meldte Godset på sine nettsider at Deila var klar for Celtic. Da var han for lengst presentert som klubbens nye manager, og etter tøffe forhandlinger kom omsider også klubbene til enighet.

– Det er ikke så mye å si om prosessen. Som klubb er vi stolte over at ikke bare spillere, men også vår trener kommer ut i en av de største klubbene i Europa, sier Espeseth.

– Det ble noen dragkamper begge veier, men vi ønsker ikke å kommentere detaljene i selve forhandlingene, legger han til.

Godset-lederen mener Deila nå etterlater seg en solid prestasjonskultur.

– Det har vært jobbet solid, både på banen og treningsfeltet hver dag. Prestasjonskulturen er blitt bedre, økonomien er sterk. Vi har vist at Strømsgodset er en klubb man må regne med i toppen av norsk fotball – og nå skal ut i Europa. Det er også en av årsakene til både spillere og trener er blitt ettertraktet blant større klubber.