KLAR FOR CELTIC: Her poserer Ronny Deila med klubbdrakten foran nysgjerrige fans og et stort presseoppbud. (AP Photo/Danny Lawson, PA Wire)
KLAR FOR CELTIC: Her poserer Ronny Deila med klubbdrakten foran nysgjerrige fans og et stort presseoppbud. (AP Photo/Danny Lawson, PA Wire)

Winters: – Gjør Deila det bra, kan han få muligheten i Premier League

Både Robbie Winters og Vidar Riseth mener Celtic er større enn Cardiff.

Fredag formiddag ble Ronny Deila bekreftet som ny manager for Celtic. 

Det gleder den tidligere Celtic-spilleren Vidar Riseth. Han spilte i klubben mellom 1998 til 2000. 

Få i Norge kjenner klubben bedre enn ham.

– Det er en kjempestor mulighet for Ronny. Celtic er en stor klubb, men også ute i Europa er de en av de større profesjonelle klubbene. Med 63 000 tilskuere på kamp, så er det en av de stadionene i Europa med mest trøkk på tribunenen. Alt i alt et veldig bra steg for ham, forteller Riseth til TV 2.

Trønderen får støtte av en annen gammel motstander på banen. Tidligere Brann-spiller Robbie Winters har fulgt med på utviklingen gjennom de siste dagene. Skotten tror Celtic har valgt rett mann. 

TROR PÅ SUKSESS: Vidar Riseth tror Deila vil gjøre det bra i Celtic. Her er den tidligere Celtic-spilleren fotografert under Norway Cup. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
TROR PÅ SUKSESS: Vidar Riseth tror Deila vil gjøre det bra i Celtic. Her er den tidligere Celtic-spilleren fotografert under Norway Cup. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

– Jeg synes han er en god manager og jeg tror han vil lykkes. Celtic-jobben er en stor jobb, men hvis han henter inn et par spillere vil han lykkes. Han gjorde en veldig god jobb i Strømsgodset, sier Winters til TV 2.

TROR DEILA VIL LYKKES: Robbie Winters mener at suksess for Celtic kan gi ham muligheten til Premier Leauge. Her i aksjon for Brann, da han spilte der. Foto:  Marit Hommedal  / SCANPIX .
TROR DEILA VIL LYKKES: Robbie Winters mener at suksess for Celtic kan gi ham muligheten til Premier Leauge. Her i aksjon for Brann, da han spilte der. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX .

– Celtic større enn Cardiff

I vinter fikk Ole Gunnar Solskjær muligheten i Premier League da han tok over Cardiff. Nå får Deila sjansen i den skotske utgaven, uten at det trenger å være noe dårligere mulighet enn det Solskjær fikk.

– Celtic er en større klubb, det vil jeg si. De har slått bedre fra seg enn Cardiff. Likevel er Premier League bedre enn skotsk fotball, så Premier League er en større sjanse, forklarer Riseth. 

Det synet deler også skotske Winters.

– Alle fotballinteresserte i hele verden har hørt om Celtic. Det er en veldig stor klubb, med fantastiske fans. Det forventes at de skal prestere. Riktignok er Cardiff-jobben stor den også. De har begge fantastiske jobber, forteller skotten, og legger til:

– Gjør han det bra, kan han få muligheten i Premier League!

– Vil lykkes med offensiv filosofi

– Hvordan tror du han vil bli mottatt av fansen, Riseth?

– Veldig bra. Jeg kjenner klubben, og fansen liker offensiv fotball. De som ikke har gjort det så bra i Celtic har gjerne spilt litt for mye defensivt. Deila har en offensiv filosofi, og det er ingen som er bedre enn han på offensiv fotball i Skandinavia, sier trønderen entusiastisk. 

Han er sikker i sin sak på at Deila vil lykkes med å hente hjem pokaler og titler som manager.

– Det er jeg sikker på at han vil. Så tror jeg de har sett på hva han har gjort i Norge med lite ressurser. Det at han har bygget opp en god struktur i Strømsgodset. Han legger det hele veien ned og har utviklet mange fantastiske gode fotballspillere i Strømsgodset, forteller Riseth.

– Vet hva de får

Han tror Deila får relativt frie tøyler i Celtic. At han velger med seg John Collins som assistent kan vise seg å være lurt.

– Han vil nok få muligheten til å få bygge opp en god struktur i Celtic også. De har også der gode spillere i ungdomsarbeidet, som han kan videreutvikle. Det skal komme opp spillere hvert år i klubben. Det er en av de tingene klubben håper at han skal gjøre, fortsetter Riseth til TV 2.

Selv om Deila var et ubeskrevet blad i Skottland før ansettelsen, tror Riseth at Deila har den nødvendige erfaringen til å ta over den skotske klubben. Trønderen har selv hatt Deila som trener. 

– Han har en vinnerskalle. De er godt forberedt på hva de får. Så er det gledelig for norsk fotball. Jeg er jo i tillegg Celtic-fan. Det er min klubb i utlandet. Jeg er veldig glad for at han får muligheten, og jeg skal nok dra over på den første kampen, avslutter den tidligere Celtic-spilleren.